Esta información no está disponible en castellano.

Toda la actualidad

Mor l'actriu Carme Contreras, Membre d'Honor


L'actriu i dobladora, Membre d'Honor de l'Acadèmia, ens ha deixat als 87 anys

Carme Contreras ens ha deixat avui, dilluns 6 de juliol, a l'edat de 87 anys. L'actriu i dobladora, molt estimada per l'audiència per la seva interpretació a la sèrie El cor de la ciutat entre els anys 2000 i 2009, va iniciar la seva trajectòria en l'àmbit teatral català, debutant el 1954 al teatre Romea amb La ferida lluminosa, de Josep Maria de Segarra. Va tornar a trepitjar l'escenari del Romea el 1957 amb No és mai tard… si s'arriba d'hora, de Jaume Villanova, i el 1970 amb Els dimecres… Elena, de Muriel Resnik, i va continuar la seva carrera sobre els escenaris amb títols com Berenàveu a les fosques (1973), de Josep Maria Benet i Jornet; o Salvem les balenes (2010) d'Ivan Campillo.

En l'àmbit del cinema, Contreras va debutar el 1952 a les ordres d'Antonio Román amb La forastera, i en la seva filmografia destaquen títols nacionals i internacionals com Plácido (1961), de Berlanga; Mater amatísima (1980), de Josep Antoni Salgot; El perfum: història d'un assassí (2006), de Tom Tykwer; o REC 3: Gènesi (2012), de Paco Plaza. En la petita pantalla, a banda de la seva participació en El cor de la ciutat, ha col·laborat en sèries emblemàtiques de TV3, com ara Estació d'enllaç, Majoria absoluta o Kubala, Moreno i Manchón, i en les pel·lícules per a televisió Serrallonga i Les veus del Pamano, ambdues nominades a Millor pel·lícula per a televisió als I i II Premis Gaudí respectivament. Pel que fa a la seva tasca com a dobladora, va iniciar la seva carrera participant en la pel·lícula d'animació Garbancito de la Mancha (1945), considerat com el primer film d'animació produït a Catalunya i a Espanya, i el primer en color a nivell europeu. Va ser la dobladora en català de l'extraterrestre E.T. en la mítica pel·lícula d'Steven Spielberg, i ha posat la veu al personatge de la Marge a la sèrie Els Simpson

L'Acadèmia del Cinema Català la va nomenar Membre d'Honor l'any 2012 en reconeixement a la seva trajectòria de més de 70 anys dedicats al teatre, el cinema i la televisió. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat