Esta información no está disponible en castellano.

Colaboraciones

La Fundació First Team presenta a l’Acadèmia el Codi de Bones Pràctiques de l’actor de l’audiovisual

Dimarts 6 de maig l'Acadèmia del Cinema Català va acollir el primer debat a Catalunya del Codi d'Ètica de l'actor de l'audiovisual proposat per la Fundació First Team, sota el títol 'És possible parlar de treball digne, avui?'.

La sessió va comptar amb la participació de l'actriu i acadèmica Assumpta Serna, impulsora del Codi de Bones Pràctiques de l'Actor de l'Audiovisual CBPAA, des de fa més de quatre anys, Ángel Llamas vocal de la Fundació Gregorio Peces Barba que vetlla per la ètica del codi i la seva posada en pràctica, Pep Armengol, director de càsting i membre de la Junta directiva de l'ACC i la periodista Conxita Casanovas, directora i presentadora del programa Va de cine de RNE-Ràdio 4, que va moderar el debat.

L'objectiu del Codi és la dignificació de l'ofici d'actor. No pretén tant regular els drets i les obligacions com defensar els valors de compromís i responsabilitat que suposa l'ofici. Ángel Llamas va destacar que la ètica és rentable i que la importància del Codi és estimular la bona praxis per part de tots els implicats.

Per la seva banda, Assumpta Serna, des de la Fundació First Team, lidera la redacció del Codi consensuat amb totes les associacions professionals implicades per tal que sigui una referència pels professionals del cinema i la televisió i es tingui en compte des de les institucions que financien els projectes audiovisuals.

El text base s'ha anat modificant a partir de les aportacions rebudes per part de professionals individuals o bé col·lectives.

Podeu llegir el Codi en aquest enllaç.

Si voleu participar en el debat, ho podeu fer a través del grup de Linkedin o bé enviar propostes i comentaris a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat