Actualitat

Presentació del llibre sobre Paco Poch i la seva retrospectiva al Festival de Cinespaña de Toulouse

L’obra repassa la trajectòria del productor de cinema català, Membre d’Honor de l’Acadèmia

Aquest dimecres 10 de febrer a les 19:00h, el centre cultural La Casa Elizalde acollirà la presentació del llibre Paco Poch Sobre el cinema documental produït per Paco Poch i la seva retrospectiva a la XXI Edició del Festival Cinespaña de Toulouse, amb la participació de l’autora del llibre, Gabriela Zea, el crític de cinema Toni Vall, el fotògraf Óscar Fernández Orengo i el mateix Paco Poch, productor de cinema i Membre d’Honor de l’Acadèmia des del 2014, enguany nominat als Premis Gaudí amb ¿Puedes oírme? de Pedro Ballesteros, sobre la figura de l’escultor Jaume Plensa. 

El llibre recull anècdotes de rodatges, opinions sobre el món de la producció i desvela alguns secrets de la dilatada trajectòria del productor català Paco Poch amb reflexions sorgides arran de la retrospectiva que el Festival Cinespaña de Toulouse va fer a Paco Poch l’any 2016 per la seva contribució al gènere documental (i que l’Acadèmia va recollir en el seu moment https://www.academiadelcinema.cat/ca/actualitat/actualitat-noticies/2820-el-cinema-documental-produit-per-paco-poch).

A Paco Poch, a banda de recollir anècdotes de rodatges, Gabriela Zea fa una crònica de la retrospectiva de la XXI Edició del Festival Cinespaña de Toulouse i entrevista cineastes que han treballat amb Poch, com José Luis Guerin (Innisfree), Isaki Lacuesta (Cravan vs. Cravan, La leyenda del tiempo, Entre dos aguas), Lluís Galter (Caracremada), així com a Jordi Balló, un dels artífexs del Màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra, i Patrick Bernabé, director del Festival Cinespaña de Toulouse. El pròleg està signat per Manuel Pérez Estremera, i l’ epíleg, per Pere Portabella. 

L’acte es podrà seguir telemàticament a través del canal de Youtube de La Casa Elizalde, o bé de forma presencial amb registre previ al web del centre.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat