V Premis Gaudí

 • V Premis Gaudí

  La celebració del cinquè aniversari de l'Acadèmia del Cinema Català i dels Gaudí representa la consolidació definitiva d’uns Premis que ja són el gran aparador del cinema català.

  La gala va tenir lloc per primera vegada en diumenge, tal com ho fan les altres acadèmies del món. La data escollida, el 3 de febrer de 2013, va ser un preludi dels Goya i dels Oscar, celebrats el 17 i 24 de febrer respectivament.

   

 • També es va aconseguir millorar qualitativament l'horari de la retransmissió de la gala en directe per Televisió de Catalunya i en horari de màxima audiència, després del Telenotícies vespre, a les 21.40 hores. Una retransmissió en què s’hi va sumar per primera vegada Catalunya Ràdio.

  La V edició dels Gaudí es va festejar al Barcelona Teatre Musical, BTM, on hi van acudir prop de 2000 espectadors, més del doble que en les edicions precedents.
   

  tvcCatalunya Ràdio
 • andreu gaudiL’Andreu Buenafuente va ser el mestre de cerimònies d’excepció d’una gala coproduïda El Terrat i realitzada per TV3 que va batre els rècords d’audiència de la seva història: més de mig milió d’espectadors i un 17,4% de quota de pantalla.

  L’anunci dels Premis Gaudí, ideat i realitzat pels alumnes de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, ESCAC, es va poder veure als cinemes de Catalunya gràcies a la col·laboració del Gremi d’Exhibidors de Cinema de Catalunya.
 • Aina Clotet i rsula Corber


  Els V Premis Gaudí van ser també l’aparador de la moda feta pels dissenyadors: 080 Barcelona Fashion, Antoni Miró, Menchén Tomàs, Etxart&Panno, Nina Pawlowsky, Nudie Jeans & Co. i Cecilia de Rafael, entre d’altres, van col·laborar estretament amb l’ACC per vestir amb glamur la catifa vermella.


 • Estrella-Damm
  L’Acadèmia va aconseguir per primera vegada un patrocinador oficial per a les seves activitats, Estrella Damm, i valuoses col·laboracions que van fer possible la millor gala de la història dels Gaudí: l’ESCAC, Cazcarra-Image Group, la Diputació de Barcelona, l’SGAE, la Filmoteca de Catalunya, La Vanguardia, Egeda-Filmotech, L’Institut d’Estudis Ilerdencs-Diputació de Lleida, Media Antena Catalunya, Apuntolapospo, Jean Leon, Gramona, Endesa, Fundació Catalunya La Pedrera, Comedia, Koala, BTM, BSM, Valor, Bon Preu-Esclat, Frit Ravich, Amister Hotel, Filmin, Sala Apolo, TRESC, Escola Internacional de Protocol, C3Bar, 080 Barcelona Fashion, GrupBalaña, La xarxa, Ràdio 4, k-tuin, Teatre Lliure, Soundub, TTE, Muremino i Fundación Aula de Cine Colección Josep M. Queraltó.

  Blancaneu, Lo imposible i Una pistola en cada mano van ser les grans triomfadores de la cinquena edició dels Gaudí en què també es va distingir l’actriu de cinema, teatre i televisió Montserrat Carulla amb el Gaudí d’Honor 2013.

bannerweb candidatesxiii