Actualitat

La Mostra Internacional de Films de Dones celebra la seva 28a edició online


Durant la primera quinzena de juny la Mostra oferirà films, debats, tallers i masterclass amb l’objectiu de
visibilitzar la cultura audiovisual femenina i la contribució de les dones en el desenvolupament de la creació cinematogràfica.

La 28a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones, impulsada per Drac Màgic, la cooperativa creada per les Membres d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català, Marta Selva i Anna Solà, tindrà lloc enguany de manera telemàtica, a través del web de la Mostra i en col·laboració amb la plataforma VOD Filmin, a causa de les mesures decretades per la prevenció de la pandèmia. 

La programació està atravessada per una mirada feminista que posa en qüestió els estereotips de gènere i les narratives hegemòniques a través dels 16 títols internacionals seleccionats (llargs, curts i animació per a públic infantil) que conformen la secció Panoràmica, les 5 pel·lícules de la retrospectiva dedicada a la documentalista colombiana Marta Rodríguez, una sessió dedicada a l’escriptora Ursula K. Leguin i les activitats virtuals relacionades. 

Des de l'1 fins al 14 de juny, Filmin acollirà tota la programació audiovisual. Entre les 6 activitats online (que tindran lloc a través del web de la Mostra), dirigides a fer un anàlisi profund sobre l'audiovisual produït per dones, destaca la conversa entre la documentalista i guionista catalana nominada als Gaudí, Laia Manresa, i l’homentajada per la Mostra d’enguany, Marta Rodríguez.


Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat