Actualitat

El FIC-CAT presenta la seva 3a Jornada Professional

L’Acadèmia del Cinema Català participa en una taula sobre guió i literatura 

El Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) presenta la tercera edició de la seva Jornada Professional, punt de trobada, reflexió i debat entre els i les professionals del sector audiovisual, que se celebrarà el dijous 23 de maig a partir de les 17h a Casa Montjuïc. Enguany, l’Acadèmia del Cinema Català hi participa a través de la presència d’Eduard Sola, guionista i membre de la junta de l’entitat, que formarà part de la taula rodona “La literatura del cinema”. 

L’activitat, que tindrà lloc a les 18.30 h, també comptarà amb la presència de Guillem Clua, guionista i dramaturg; Gemma Pascual, cap de desenvolupament de Filmax; i Clàudia Maluenda, productora i codirectora de Showrunners, escola especialitzada en guió de cinema i televisió. Moderarà la taula Cris Gambín, codirectora del FIC-CAT. Durant la conversa, es debatran diversos temes, com la literatura pròpia del cinema, els reptes del  guió adaptat i l’original, i les adaptacions de la literatura catalana.

Les Jornades s’iniciaran amb la xerrada-estudi de cas titulada ‘De la literatura al cinema: Un cel de plom’, a càrrec de Miquel Romans, director, productor  i coguionista de la pel·lícula sobre la vida de Neus Català, basada en la novel·la homònima de Carme Martí. 

L'entrada és gratuïta, però es requereix inscripció prèvia a través del següent formulari.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat