Notícies

Tresors de la Cultura Cinematogràfica Europea, nova iniciativa de l’EFA

Es tracta d’un llistat d’espais i localitzacions de naturalesa simbòlica pel Cinema Europeu amb un valor històric que cal preservar i protegir per a les futures generacions.

Gràcies a una proposta dels membres de l’European Film Academy, Naum Kleiman i Urich i Erika Gregor, l’Acadèmia presenta una nova iniciativa titulada Tresors de la Cultura Cinematogràfica Europea. El llistat, que anirà augmentant any rere any, actualment compta amb 4 espais:

 

El Bergmancenter a Fårö

És un centre i un lloc de trobada consagrat a la vida i obra del llegendari director suec, Ingmar Bergman, fundador i primer President de la European Film Academy, EFA.  És l'únic museu del món dedicat a la figura de Bergman i es troba a Farö, l'illa on va viure més de 40 anys al Mar Bàltic. El Bergmancenter també acull un cinema, un escenari a l'aire lliure, una biblioteca, un espai per a tallers creatius i un cafè.

 

El Centre Eisenstein a Moscou

Des del petit apartament al carrer Smolenskaya, on es va organitzar el gabinet memorial i científic de Sergei Eisenstein, l'objectiu del Centre Eisenstein és conservar les pertinences i la biblioteca personal de Sergei Mikhailoich, així com preparar l'edició de les seves obres teòriques, dur a terme retrospectives de cinema i exposicions dels dibuixos d'Eisenstein, assessorar investigadors, professors i estudiants i ajudar els traductors estrangers de la seva obra. Actualment en estat de reorganització, s'espera que la col·lecció que inclou des d'impressions de Piranesi i Callot, còmics de Walt Disney fins a fotografies de Charles Spencer Chaplin, Albert Einstein, José Clemente Orozco, aviat trobarà una nova llar amb les condicions necessàries de seguretat i accessibilitat pública . 

 

L’Institut Lumière a Lió

Situat a Lió, l'Institut Lumière, fundat el 1983, està dedicat a la promoció i preservació de la cinematografia. Es compon d'una biblioteca, una galeria i un museu construït en honor dels cineastes Auguste i Louis Lumière, inventors del cinematògraf i pares del cinema. D'entre les col·leccions que s'hi poden veure, no hi falta la primera pel·lícula dels germans Lumière. Cada any, a l'octubre, l'Institut Lumière, organitza el Festival de Cinema Lumière a Lió.

 

El món de Tonino Guerra a Pennabilli

El món de Tonino Guerra és un espai dedicat a l'obra del poeta Tonino Guerra, distingit amb el Premi a la Trajectòria de la EFA 2002. L'espai s'ha concebut com un punt de trobada d'estudiants i investigadors per a treballar i debatre sobre guions i fer-hi lectures dramatitzades. Situat a les catacumbes de Santa Maria della Misericordia de Pennabilli, a la regió d'Emília-Romanya, el museu du a terme una programació cultural que va des de presentacions fins a projeccions.

 

Per a més informació, feu ‘clic’ aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat