Estrenes

Una cartellera d’estrenes plena de produccions catalanes

Són quatre les pel·lícules que arriben als cinemes: Born de Claudio Zulian, Dos a la carta de Robert Bellsolà, Glance up d’Oriol Martínez i Enric Ribes i La dama dels escacs d’Agustí Mezquida.

Born s’estrena el divendres 21 de novembre a Barcelona als Cinemes Girona a les 22:00h i als Cinemes Zumzeig a les 19:40h. A Madrid l’estrena no arribarà fins el dissabte 29 de novembre al Cinema Artistic Metropol.

Basada en fets reals, la pel·lícula segueix les peripècies del calderer Bonaventura Alberni, de la seva germana Marianna i del ric comerciant Vicenç, amb qui els dos tenen comptes pendents. Tots tres van viure a principis del segle XVIII al desaparegut barri del Bornet de Barcelona. Tres persones confrontades a un temps d'enormes mutacions socials, polítiques i també íntimes. Un temps que encara és el nostre.

Amb Marc Martínez, Vicky Luengo, Josep Julien i la participació especial de Mercè Arànega. Una producció d’Acteon amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’ Ajuntament de Barcelona, Televisió de Catalunya i  la Fundació Noguera.

Dos a la carta, que ja es va preestrenar a l’OCine de Girona i l’OCine Les Gavarres de Tarragona, arriba per al gran públic a les pantalles de cine el divendres 21 de novembre  a Barcelona, Girona, Tarragona, Madrid i Bilbao. Consulteu la cartellera per saber les sales on es projectarà el film.

Dos a la carta dirigida per Robert Bellsolà i escrita per ell mateix juntament amb Manel Casabó, és una comèdia que es mou en la dicotomia: estrès de ciutat – tranquil·litat del món rural. L’Óscar, un broker triomfador i cosmopolita, i en Dani, un pagès basc que treballa de cambrer, al descobrir que són germans, es veuran obligats a compartir Can Pitu, un restaurant perdut a l’Empordà.

Dos a la carta està protagonitzada per Adrià Collado i Andoni Agirregomezkorta, i els acompanyen en el repartiment Carolina Bang, Melani Olivares i Sergi López.

Glance Up arriba a la gran pantalla el dijous 20 de novembre a les 22:00h als Cinemes Girona a Barcelona. A Girona l’estrena serà el 9 de desembre a les 20:30h als Cinema Truffaut.

Glance Up, o en català, Mirant amunt, és un documental dirigit pels joves directors Enric Ribes i Oriol Martínez i produït per la La Lupa Produccions i Häns, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, on es podrà veure per televisió a principis del 2015.

Glance Up la protagonitza Joan Pahisa, qui té una gran passió: el bàsquet. Aquest fet no seria rellevant sinó fos perquè en Joan mesura exactament un metre d’alçada. El documental ens explica la seva història des de l’acceptació, la naturalitat, l’humor i l’optimisme del seu protagonista.

La dama dels escacs arriba als Cinemes Girona per a la seva estrena a Barcelona el divendres 21 de novembre a les 20:00h.

El documental La dama dels escacs dirigida i escrita per Agustí Mezquida, és un viatge als orígens dels escacs moderns, creats per erudits jueus valencians amb la incorporació de la Dama en el segle XV. Un viatge on també descobrirem el paper de la dona en el joc i el fascinant periple de Francesch Vicent expulsat i refugiat sota el mantell de la Família Borgia i del seu incunable Llibre dels jochs partitis dels scachs en nombre de 100, el primer tractat d'escacs del món escrit en català. 

La dama dels escacs ha estat produïda per la catalana Prodiguis Cinema i l’espanyola Desmesura Films amb la col·laboració de la Televisió de València. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat