• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

Entre l'abundant presència catalana al festival hi ha el film inaugural La boda de Rosa, d'Icíar Bollaín

El passat mes de març el Festival de Màlaga va haver de cancel·lar l'edició d'enguany degut a la crisi del Covid-19, i finalment 23a edició es celebra del 21 al 30 d'agost. 

El film encarregat d'inaugurar aquesta edició del festival ha estat La boda de Rosa, la nova pel·lícula d'Icíar Bollaín, que compta amb participació de la productora catalana Setembro Cine. Es tracta d'una comèdia protagonitzada per Candela Peña, Sergi López, Nathalie Poza, Ramón Barea i Paula Usero, que narra la història de la Rosa, una dona de 45 anys que vol complir el somni de tenir un negoci propi i canviar de vida, però l'entorn familiar no li posarà fàcil. 

Pel que fa a la Secció Oficial a concurs, a banda del film de Bollaín, també hi competirà El diablo entre las piernas, co-producció catalano-mexicana dirigida per Arturo Ripstein i produïda per Oberon Cinematogràfica, que va tenir la seva estrena internacional al Festival de Rotterdam. El film, en blanc i negre, segueix una turbulenta relació de parella. En la mateixa secció i també a concurs, es podrà veure Las niñas, l'òpera prima de Pilar Palomero, amb producció d'Inicia Films. La pel·lícula està protagonitzada per la debutant Andrea Fandos i per Natalia Molina posen cara a una història d'iniciació que reflexiona sobre l'educació de les dones a principis dels anys noranta a Espanya. Pel que fa a llargmetratges documentals en Secció Oficial, el certamen acollirà la projecció de La Mami, documental dirigit per Laura Herrero i produït per Gadea Films i Cacerola Films.

La Secció Màlaga Premiere acollirà quatre títols catalans: dues òperes primes, la del director David Moragas, A Stormy Night, produïda per Oberon Media i Antaviana Films; Isaac, el primer llargmetratge dirigit a quatre mans per David Matamoros i Ángeles Hernández, amb producció de Mr. Miyagi Films; el documental sobre el músic Pau Donés, Eso que tú me das, dirigida per Jordi Évole i Ramon Lara i produïda per Producciones del Barrio; i finalment La mort de Guillem, l'últim film dirigit per Carlos Marques-Marcet, produït per Lastor Media, Batabat i Suica Films. A banda de presentar la seva última pel·lícula, Marques-Marcet ha rebut el Premi Málaga Talent - La Opinión de Málaga en reconeixement de la seva trajectòria.

També en la Secció Màlaga Premiere, es presentarà la sèrie de televisió HIT, produïda per RTVE en col·laboració amb Grupo Ganga, dirigida pels acadèmics Joaquim Oristrell i Elena Trapé, juntament amb Álvaro Fernández Armero.

En el marc de la Secció ZonaZine, es projectaran dos títols de producció catalana: L'Ofrena, dirigida per Ventura Durall, produïda per Nanouk Films i protagonitzada per Àlex Brendemühl, Verónica Echegui i Anna Alarcón; i Les dues nits d'ahir, opera prima de Gerard Vidal i Pau Cruanyes, amb producció de Benecé Produccions.


Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat