• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3


El Festival de la Imatge de Calella celebra la seva XIV edició del 6 al 28 d’abril

23 exposicions de fotografia, més de 100 curtmetratges de ficció, animació i documentals, 2 tallers de fotografia, el Mercat del Col·leccionista, la Mostra de cinema 9,5 mm, una sessió de cinema còmic amb acompanyament de piano en directe... són algunes de les propostes que ofereix el FESTIMATGE d’enguany.

El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella està perfilant els preparatius de la seva XIV edició, que s’inaugura el proper 6 d’abril i es podrà visitar fins al 28 del mateix mes. Es tracta d’un festival únic que reuneix cinema i fotografia en un mateix esdeveniment, proposant gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge, ja sigui fixa o en moviment, moderna o antiga, en color o en blanc i negre. 

Calella esdevé la ciutat de la imatge durant el mes d’abril reunint tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: la Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 46a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que compta amb 43 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, que compleix 25 anys de vida. I, per celebrar-ho, es recupera la mítica Nit Golfa del FESTIMATGE en la que es podran gaudir alguns dels curtmetratges més emblemàtics que han passat pel festival.

Tot i ser un Festival local, el FESTIMATGE ha esdevingut un referent internacional per la imatge i un punt de trobada per a professionals i aficionats a la fotografia i al cinema, que arriben de tot el món amb propostes que provenen de 45 països diferents, tan diversos com Bangladesh, Malàisia, Macau, República de Corea, Oman, Vietnam, Xile, Perú, Canadà, EEUU i diversos països europeus.

Podeu consultar la programació i totes les novetats a festimatge.org

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat