• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3


La nova pel·lícula de Neus Ballús, amb Sergi López i Elena Andrada, s'estrena a sales 

El nou film dirigit per l'acadèmica Neus Ballús, El viatge de la Marta (Staff only) arriba a les sales de cinema després d'haver-se presentat internacionalment a la Berlinale i haver fet un llarg recorregut per festivals, entre ells el Festival de Màlaga, el BCN Film Fest i el Festival de San Sebastián, en el marc de la secció Made in Spain. 

La pel·lícula és un retrat polièdric del turisme occidental a l'Àfrica a través de la mirada de la Marta, una jove interpretada per la debutant Elena Andrada, que passa les vacances al Senegal amb el seu pare (Sergi López) i el seu germà petit (Ian Samsó). La Marta de seguida se sent incòmoda al complex hoteler ple de turistes i, fugint dels clixés, establirà una relació amb el Khouma, el guia turístic del grup. 

Es tracta d'una producció d'Ikiru Films, El Kinògraf, Turanga Films, La Terraza Films i Les Films Hatari i es va rodar íntegrament al Senegal al llarg de més de sis setmanes. 

Neus Ballús es va donar a conèixer internacionalment amb la seva opera prima, La Plaga, mereixedora de més de 20 premis en festivals internacionals, una nominació als Premis de l'Acadèmia de Cinema Europeu (EFA) i quatre Premis Gaudí en les categories de Millor pel·lícula, direcció, guió i muntatge.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat