• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3


La pel·lícula dirigida per Fermin Muguruza, Black is Beltza, arriba als cinemes després de la presentació al Festival de San Sebastián.

Black is Beltza, la pel·lícula d’animació escrita i dirigida per Fermin Muguruza, líder de l’emblemàtica banda Kortatu, arriba aquest divendres 5 d’octubre a les sales de cinema. El film, produït per Setmàgic Audiovisual, parteix d’una novel·la gràfica escrita pel propi Muguruza juntament amb l’escriptor Harkaitz Cano, i s’ambienta a Nova York durant la dècada dels seixanta. Els disturbis racials derivats de la mort de Malcom X, la guerra de Vietnam, l’espionatge de la Guerra Freda, el Che Guevara o la dictadura franquista són alguns dels episodis que retraten tant la pel·lícula com la novel·la gràfica en la que es basa.

La banda sonora de la pel·lícula és una peça clau, i ha estat composada per Muguruza juntament amb el músic Raül Refree. La pel·lícula va ser presentada durant la passada edició del Festival de San Sebastián dins la secció Zinemira.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat