• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

ive seen that movie too

El CCCB programa un curs sobre temes relacionats amb l'efecte que el cinema ha tingut en la nostra mirada i comprensió de la realitat, traçant aquesta influència des del cinema mut fins al cinema digital.

En el taller s’exploraran estratègies creatives que assenyalen i revelen les petjades de la "cinematització" de la realitat a partir de la recopilació, la paròdia, la manipulació o l’assaig en tota la seva amplitud.

La impressió de realitat ha estat durant anys un tema central en les teories cinematogràfiques. Avui, però, toca qüestionar-nos sobre la impressió cinematogràfica que produeix la realitat, colonitzada per un art que ha disseminat la seva influència en tot fins al punt de no ser sempre recognoscible: en gestos, expressions, arquetips, motius i espais. Més enllà d'imposar-se durant dècades com la millor eina d'enginyeria social, el cultiu cinematogràfic en el nostre imaginari ha transformat la nostra idea de la realitat i conducta davant ella. Aquesta realitat, descrita avui com "CINEMÀTICA", requereix exercicis que permetin reconèixer els efectes d'aquesta colonització per propiciar un domini crític i creatiu.

El taller, a càrrec de Félix Pérez-Hita, serà un intent de recuperar la imaginació segrestada. Després d'una introducció teòrica, s'analitzaran i es posaran en pràctica exercicis d'apropiació, trastocament i collage d'imatges ja creades.

El curs es realitzarà els dimarts i dijous del mes de novembre del 2016 i el preu d'inscripció és de 95 i 70 per a estudiants, aturats, pensionistes, més grans de 65 anys i Amics del CCCB.

08.11.16
Un món cinemàtic. Andrés Hispano

10.11.16
Motius visuals del cinema. Jordi Balló

15.11.16
Lliçons del trompe-l'œil digital. Fernando de Felipe

17.11.16
Taller: Recuperar la imaginació segrestada (I). Félix Pérez-Hita

22.11.16
Efecte cinema. Joana Hurtado

24.11.16
Taller: Recuperar la imaginació segrestada (II). Félix Pérez-Hita

29.11.16
Taller: Recuperar la imaginació segrestada (III). Félix Pérez-Hita

Per més informació i realització de la inscripció, consulteu la web del CCCB.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat