• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3


L'Acadèmia del Cinema Català col·labora un any més amb el Premi del Públic Jove del Cinema Europeu i impulsa una acció especial amb Filmin

El proper diumenge 5 de maig tindrà lloc la vuitena edició del Premi del Públic Jove Europeu, una iniciativa de l'European Film Academy EFA que té l'objectiu de promocionar l'accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i fomentar el seu interès i i coneixement de la societat, la història i la diversitat cultural europea a través d'un esdeveniment on la participació dels joves és la clau. La Filmoteca de Catalunya serà un any més la seu que acollirà la jornada a Barcelona, que tindrà lloc de manera simultània en 34 països europeus on joves de 12 a 14 anys, inscrits prèviament, visionaran 3 pel·lícules seleccionades i decidiran quina és la que mereix rebre el Premi. A Barcelona el jurat el formaran una vuitantena de joves, i abans de cada projecció, monitors i monitores de Drac Màgic introduiran les pel·lícules, proposaran tècniques per analitzar-ne les imatges i el contingut, i conduiran el debat després de cada visionat. Un cop visionades les tres pel·lícules, tindrà lloc la votació secreta i la decisió es posarà en comú amb la resta de participants d'arreu d'Europa per acabar escollint la millor pel·lícula europea per a públic jove. Els portaveus de cada jurat transmetran els resultats a través de videoconferència, i el film guanyador s'anunciarà en una cerimònia que es podrà seguir en directe a yaa.europeanfilmawards.eu.

L'Acadèmia col·labora un any més amb aquesta iniciativa, i enguany impulsa una acció especial en col·laboració amb Filmin: es sortejaran 10 abonaments per veure els títols que han guanyat el Premi en edicions anteriors. Per participar-hi, l'Acadèmia ha publicat als seu perfils a Facebook i a Twitter dos concursos on es pot participar fins al mateix 5 de maig. Els guanyadors podran veure les guanyadores dels Young EFA disponibles a la plataforma, durant tot un any.

Les tres pel·lícules nominades del 2019:

Las tres pel·lícules nominades han estat triades entre els films de ficció, animació o documentals especialment adreçats al públic jove que s’han presentat en festivals internacionals o s’han estrenat comercialment al llarg de 2018. Un comitè internacional d’experts va fer una primera selecció de sis títols, i posteriorment cinc nois i noies de diversos països europeus van designar les tres nominades definitives: 

  • Los Bando

Dirigida per Christian Lo. Ficció (Noruega / Suècia)

Comèdia basada en una roadmovie d’una banda de joves a Noruega que fan tot el possible per participar en un campionat nacional de Rock.

  • Old Boys

Dirigida per Toby MacDonald. Ficció (Regne Unit / Suècia)

En la reinterpretació escolar de Cyrano, un alumne incòmode però imaginatiu ajuda l’atractiu heroi, encara que feble, a lligar amb la filla d’un professor.

  • Fight Girl

Dirigida per Johan Timmers. Ficció (Holanda / Bèlgica)

Arran del divorci dels seus pares i el trasllat de la família, Bo, de 12 anys, entra en un club de kickboxing i s’inicia en la competició. L’experiència li demostrarà que no sempre es pot mantenir un nivell d’excel·lència i controlar-ho tot.  

Més informació sobre les inscripcions: http://www.filmoteca.cat/web/actualitat/noticies/arrenca-una-nova-edicio-del-premi-del-public-jove-del-cinema-europeu

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat