• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

Una vuitantena de nois i noies participen com a jurat del Premi a Catalunya en una jornada de deliberació celebrada online

Avui, diumenge 26 d'abril, ha tingut lloc la jornada de debat i votació del Premi del Públic Jove del Cinema Europeu, que enguany s'ha celebrat online a més de 50 ciutats d'una quarantena de països europeus. 

Tots els joves participants han emès el seu vot telemàticament, i finalment la pel·lícula premiada ha estat la coproducció Catalunya-Itàlia dirigida per Stefano Cipani sobre la relació d'un adolescent amb el seu germà petit amb síndrome de Down, My Brother Chases Dinosaurs (El meu germà persegueix dinosaures), que estava nominada juntament amb My Extraordinary Summer with Tess (Països Baixos, Alemanya) i i Rocca changes the world (Alemanya) . 

La jornada a Catalunya ha arrencat a les 10:30 del matí amb una benvinguda a càrrec d'Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, que cada any acull la celebració del Premi a Barcelona des de la primera edició, i Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català. Passola i Riambau han destacat la importància de que els joves, que consumeixen més cinema que mai a través de les plataformes, no perdin l'hàbit d'anar a les sales de cinema per gaudir de l'experiència col·lectiva de veure pel·lícules en sala, i que tinguin les eines per analitzar el llenguatge fílmic. Un cop feta la introducció, les actrius Dèlia Brufau i Iria del Río, protagonistes de la sèrie Les de l'hoquei (TV3, Brutal Media) han participat en la jornada compartint la seva experiència en el món de la interpretació i responent a les preguntes que els joves membres del jurat havien enviat. A banda de parlar sobre els seus primers passos en el món del cinema i la televisió, i de donar alguns consells per a aquells nois i noies interessats en la professió, les actrius han comentat també els aspectes que els han agradat més de les tres pel·lícules nominades, coincidint en què el cinema que gaudeixen més és aquell que no només ofereix solucions, sinó que planteja preguntes als espectadors. 

Després d'aquesta primera part conjunta, els nois i noies del jurat s'han dividit en quatre grups d'uns 20 participants, on han pogut valorar i comentar en profunditat les tres pel·lícules nominades amb l'acompanyament de monitors i monitores de Drac Màgic. A continuació, tots els participants s'han reunit de nou  per posar en comú les opinions compartides a cada petit grup. 

Com a cloenda de la jornada, s'han donat a conèixer les tres persones guanyadores de la subscripció mensual a FilminCAT que es sortejaven entre tots els participants del jurat de Catalunya.

Des de les 12:00h del matí fins a les 16:00h de la tarda, cadascun dels joves ha emès el seu vot telemàticament a través d'una plataforma habilitada per l'Acadèmia de Cinema Europeu, i en una cerimònia retransmesa en directe i en streaming des de Berlín amb connexió amb els directors i protagonistes dels 3 films nominats, s'ha anunciat la pel·lícula guanyadora. 

El Premi del Públic Jove del Ciema Europeu és una iniciativa de l'European Film Academy EFA que busca promocionar l'accés dels joves al cinema europeu i fomentar el seu interès i coneixement de la societat, història i diversitat cultural europea. A Catalunya, l'amfitrió és la Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració de l'Acadèmia del Cinema Català i la dinamització de Drac Màgic.


La cerimònia d'entrega del Premi es pot veure online al canal de Youtube dels Premis i al web oficial.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat