• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3


Els XII Premis Gaudí comptaran amb productes de proximitat pels assistents

Després de passar la barrera dels 10 anys, ens agrada recordar el perquè dels Premis Gaudí i insistir amb què el cinema d’un país reflecteix i consolida la seva cultura. Amb aquesta gran Festa del Cinema Català, l’Acadèmia posa de manifest el potencial de la indústria cinematogràfica catalana i el talent creatiu dels seus professionals i reconeix i dóna visibilitat a la indústria del cinema català, als seus creadors i a la realitat cinematogràfica catalana.

Però l’Acadèmia del Cinema Català amplia la seva mirada més enllà del cinema i converteix la seva gala anual en un aparador d’altres formes de producció cultural del territori: actuacions musicals, números coreogràfics,... i també la gastronomia. Per aquest motiu l’Acadèmia aposta de manera conscient per col·laboradors gastronòmics que treballen amb producte de proximitat, que combinen tradició i esperit innovador, amb una base de matèria primera d’altíssima qualitat. 

Ja des dels inicis col·laboradors com Avellana de Reus, Frit Ravich o Panàtics, que aquest any ve acompanyat de Forn Mistral, han estat al nostre costat. En línia amb l’acord signat l’any passat amb PRODECA - Promotora d'Exportacions Agroalimentàries Catalanes, enguany entra als Premis Gaudí la Federació Catalana DOP- IGP,  representant més de 265 elaboradors i més de 20.000 agricultors i ramaders catalans i oferint als convidats originals propostes que combinen els diversos aliments amb la distinció/protecció d’origen. A aquests hi hem d’afegir empreses com Blai Peris que caminen cap a la producció ecològica, mantenint una línia de productes sota el segell de la CCPAE, Leo Boeck, empresa catalana líder en salsitxeria gourmet que fusiona tradició i innovació, com són els Torrons Vicens i els Conüs de la Pastisseria Rodellas. Comptarem també amb la proposta fruital d’Snackíssimo i amb Papabubble per afegir-hi un toc dolç amb els seus caramels artesans. 

La beguda no és cap excepció, i junt als lleials Damm, Jean Leon i Gramona, patrocinadors històrics dels Premis, repetim la proposta de cocteleria de proximitat amb  “A Cocktail Time By Gerard Ruiz”, inspirada en el territori i els seus productes, així com la col·laboracio amb Cafès Novell. Per la festa post-gala, obsequiem als convidats amb una selecció de vins blancs, negres i rosats de la mà de DO Catalunya, el brut rosé Mistinguett de Vallformosa i els gintònics de la mà de Fever Tree. Com a novetat, enguany tindrem la beguda rica en probiòtics Kombutxa, una opció innovadora amb bombolles naturals i sense alcohol que ja és una habitual als Premis Oscar de Hollywood. 

 

Un any més l’Acadèmia converteix els Premis Gaudí en un gran aparador, no només del cinema fet a casa nostra, sinó també de l’excel·lència gastronòmica del nostre país.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat