• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

 

La lectura de nominats tindrà lloc l'11 de desembre a les 11h a l'Auditori de La Pedrera i es podrà seguir en directe a TV3, Catalunya Informació, 3/24 i les xarxes socials de l'Acadèmia.

El dimarts 11 de desembre a les 11 del matí els actors Núria Prims i David Verdaguer, guanyadors en la categoria de millor protagonista en la passada edició dels Premis Gaudí, faran públics els nominats en les 22 categories dels guardons de l’Acadèmia del Cinema Català. A la lectura pública, que tindrà lloc a l’Auditori de La Pedrera, estan convidats els equips artístics i tècnics de les pel·lícules candidates, els acadèmics i professionals del sector cinematogràfic. Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia, donarà la benvinguda i clourà l’acte. Per primer any els professionals que assisteixin a la lectura i estiguin nominats, atendran els mitjans des de l’escenari del mateix auditori després de la lectura.
 
Enguany participen als XI Premis Gaudí 65 produccions, entre llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió, pel·lícules europees i curtmetratges, a més de les 11 pel·lícules on intervé talent català. Un total de 460 acadèmics han estat cridats a emetre el seu veredicte a la primera volta de votacions. 
Del 3 al 21 de gener els acadèmics hauran d’escollir, en la segona ronda de votacions, un nom o un títol d’entre els quatre nominats per categoria. Els guanyadors i guanyadores es donaran a conèixer a la gala de lliurament dels Premis Gaudí, diumenge 27 de gener de 2019, al Palau de Congressos de Catalunya. Els Premis Gaudí reconeixen 22 categories a les quals s’hi suma el Premi Gaudí d’Honor i, per segon any, el Premi especial del públic.

Núria Prims
Nascuda a Barcelona el 29 de setembre de 1972, és una actriu catalana de cinema i televisió que va iniciar la seva carrera d’interpretació en grups teatrals i companyies petites de Catalunya. Ha treballat en pel·lícules com Historias de Kronen, El dimoni dels sentits, Un cos al bosc, Saïd, Sobreviviré, Inconscients o Trash, i també en sèries de televisió com Hospital Central o Nissaga de poder. El 2017 va interpretar a Carlana a la pel·lícula Incerta glòria, un paper que li va valdre el premi Gaudí 2018 a millor interpretació femenina.

David Verdaguer
Nascut a Girona el 28 de setembre de 1983, és un actor català de teatre, cinema i televisió. Ha representat més d’una trentena d’obres, gran part d’elles com a actor resident del Teatre Lliure. Ha treballat en sèries de televisió com El cor de la ciutat, Ventdelplà, La sagrada família, Nit i dia i La Embajada, i també en programes d’humor com Polònia, Crackòvia o l’APM. En l’àmbit del cinema és conegut per la pel·lícula 10.000 KM que li va valdre el Premi Gaudí 2015 a Millor Actor. L’any 2018 va obtenir dos Premis Gaudí més, un com a Millor Actor Secundari per Estiu de 1993, i l’altre com a Millor actor per Terra ferma.


L'accés a l'acte és per invitació i està reservat als professionals de les produccions candidates als XI Premis Gaudí, els membres acadèmics de l'ACC i mitjans de comunicació.


L’Acadèmia rep el suport de: 
GENERALITAT DE CATALUNYA – DEPARTAMENT DE CULTURA - ICEC / DIPUTACIÓ DE BARCELONA / AJUNTAMENT DE BARCELONA – INSTITUT DE CULTURA DE BARCELONA / FUNDACIÓ SGAE / FUNDACIÓ AISGE / LOTERIA DE CATALUNYA / EGEDA - FILMOTECH / GREMI D’EMPRESARIS DE CINEMES DE CATALUNYA

Mitjans de comunicació oficials:
TELEVISIÓ DE CATALUNYA / CATALUNYA RÀDIO / LA VANGUARDIA / LA XARXA / AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Patrocinador oficial: 
ESTRELLA DAMM 

Perruqueria oficial: 
MONTIBELLO 

Maquillatge oficial:
CAZCARRA IMAGE GROUP

Col·laboren a la Lectura de Nominats: 
GRAMONA / JEAN LEON / FRIT RAVICH / STOCK DE CARNS / PANÀTICS / ARTYPLAN / FUNDACIÓ CATALUNYA LA PEDRERA / SILVIA UCEDA – ASESORIA DE IMAGEN / MARTA PLA

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat