• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3


Nombrosos professionals catalans competiran pels guardons espanyols, que s'entregaran el dia 25 de gener a Málaga. Mientras dure la guerra, Dolor y Gloria i La trinchera infinita encapçalen les nominacions

Aquest any Elena Anaya i Miguel Herrán han sigut els encarregats d’anunciar els nominats als Premis Goya 2020. Encapçalant el llistat, destaquen Mientras dure la guerra amb 17 nominacions, Dolor y Gloria amb 16 nominacions i La trinchera infinita amb 15 nominacions.

Posant el focus en la presència de professionals catalans en les nominacions d'enguany, destaca el reconeixement als intèrprets, amb Greta Fernández nominada a Millor protagonista femenina per La hija de un ladrón; Karra Elejalde a Millor protagonista masculí i Eduard Fernández a Millor actor secundari, ambdós per Mientras dure la guerra; Julieta Serrano a Millor actriu secundària per Dolor y gloria; Carmen Arrufat a actriu revelació per La innocència i  Enric Aunquer, actor revelació per Quien a hierro mata

A banda de la nominació de Julieta Serrano, el film de Pedro Almodóvar també compta amb les nominacions de Teresa Font en la categoria de Millor muntatge, Sergio Bürmann i Marc Orts a Millor so i Toni Novella a Millor direcció de producció, d'entre les 16 nominacions que suma la pel·lícula.

Destaca també la nominació del curtmetratge Suc de síndria, dirigit per Irene Moray i produït per Distinto Films, i del documental Ara Malikian, una vida entre las cuerdas, co-produït per la barcelonina Bausan Films.

Pel que fa a la categoria de direcció novell, els catalans Salvador Simó per Buñuel en el laberinto de las tortugas, film nominat també en les categories de Millor guió i Millor pel·lícula d'animació, i Belén Funes per La hija de un ladrón, competiran al costat de Galder Gaztelu-Urrutia per El hoyo, film de producció catalana que també opta a endur-se l'estatueta a Millor guió original i Millors efectes especials. 

En la resta de categories, Mauro Herce i Yasmina Praderas optaran al Goya a Millor fotografia per Lo que arde i Quien a hierro mata respectivament; i Toni M. Mir ha estat nominat per la cançó "Allí en la arena", que forma part de la banda sonora de La innocència. A més, les produccions amb participació de productores catalanes Madre (Arcadia Motion Pictures) i Paradise Hills (Nostromo Films) també s'han fet un lloc en les nominacions d'enguany: el film de Rodrigo Sorogoyen competirà pel Goya a Millor guió adaptat, Millor protagonista femenina per Marta Nieto i Millor muntatge per Alberto del Campo, i Paradise Hills ho farà en la categoria de Millor vestuari amb Alberto Valcárcel.

L’edició número 34 dels premis es trasllada a Màlaga i tindrà lloc el dissabte 25 de gener al Palacio de Deportes José María Martín Carpena. Repetiran com a presentadors Sílvia Abril i Andreu Buenafuente, per segon any consecutiu.

Més informació: https://www.premiosgoya.com/34-edicion/nominaciones/por-categoria/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat