• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3


"Els dies que vindran", gran guanyadora del certamen amb els premis principals de millor pel·lícula, millor direcció i millor actriu per Maria Rodríguez Soto

A la secció oficial, la pel·lícula Els dies que vindran dirigida per Carlos Marqués-Marcet i protagonitzada per David Verdaguer i Maria Rodríguez Soto ha triomfat sent premiada amb la Biznaga d'Or a la Millor pel·lícula espanyola, i amb la de Plata a la Millor direcció. A més, el jurat també ha reconegut la interpretació de María Rodríguez Soto amb la Biznaga de Plata a la Millor actriu protagonista. El film és una crònica del procés real d'embaràs de la parella, i arribarà a sales el proper mes de juny.

També en aquesta secció del festival, l'actor Quim Guitiérrez ha estat premiat amb una Biznaga de Plata al Millor actor secundari per Litus de Dani de la Orden.

"Els dies que vindran" triomfa al Festival de Málaga

"Els dies que vindran" de Carlos Marqués-Marcet s'emporta els premis a millor pel·lícula, millor direcció i millor actriu per Maria Rodríguez Soto al #22FestivalMálaga: bit.ly/2YgRhwJ 👏 Hem parlat amb els seus protagonistes durant el certamen 👇

Posted by Acadèmia del Cinema Català - Premis Gaudí on Saturday, March 23, 2019

 

D'altra banda, a ZonaZine, la secció que aposta per l’autoria i la innovació, Ojos negros, de Marta Lallana i Ivet Castelo, ha rebut la Biznaga de Plata a la Millor pel·lícula; Aina Clotet ha rebut la Biznaga de Plata a la Millor actriu per la seva participació a La filla d’algú, una pel·lícula coral dirigida per 11 directors i directores sorgits de l'ESCAC, que també ha rebut el premi Movistar+ a la Millor pel·lícula de Zonazine. 

A la secció oficial de documentals, Baracoa de Pablo Briones ha rebut la Biznaga de Plata Premi del públic entregat pel jurat jove documental de l’Universitat de Málaga (UMA). I a la secció de curtmetratges documentals ha estat galardonat Greykey d’Enric Ribe amb la Biznaga de Plata al Millor curtmetratge documental; El dia dels connectats de Carles Bosch, Nabil Bellahsene, Elvira Gálvez, Sara rancaño, José M Restrepo amb el Premi del públic, entregat també pel jurat jove documental de l’UMA.

Benidorm 2017 de Claudia Costafreda s’ha endut la Biznaga de Plata a Millor curtmetratge de ficció a la secció oficial de curts de ficció, on l'actriu Elena Martín també ha guanyat la Biznaga de Plata per Suc de síndria d’Irene Moray. El curtmetratge Viacruxis d’Ignasi López s'ha alçat amb la Biznaga de Plata al Millor curtmetratge a la secció oficial de curts d'animació (Animazine).

A la secció oficial curtmetratges Málaga, Nacho no conduce d’Alejando Marín ha guanyat el Premi a millor curtmetratge de ficció. I a la secció Premios Afirmando los derechos de la mujer la Biznaga de Plata ha estat per Moonface. Una dona a la guerra de Xavi Herrero Fontanet. 

Un any més el festival tenia una forta presència de produccions catalanes, gairebé una trentena, les produccions 7 raons per fugir, d'Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras; Staff only de Neus Ballús; Els dies que vindran, de Carlos Marqués-Marcet i Litus, de Dani de la Orden eren les que competien a la secció oficial.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat