• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

pimec

El dilluns 13 de març ha tingut lloc la presentació a l’auditori de PIMEC la Guía Contable y Fiscal de la Industria del Cine y Audiovisual escrita per José Manuel Lizanda.

L'acte s'ha obert amb els parlaments de José Maria Gimeno, vicepresident de PIMEC, i Xavier Atance, vicepresident de PAC. La convocatòria ha despertat un gran interès atesa la gran afluència de públic assistent a la sala.

La Guia és un manual pràctic imprescindible que aglutina tota la informació necessària per conèixer la legislació vigent (normativa, resolucions. Sentències...) i com aplicar-la correctament. Aporta com a novetat tot tipus d’exemples reals de com les empreses del sector han dut la bona pràctica en el compliment de les obligacions fiscals.

És una eina de consulta, clara i útil que explica el tractament comptable del cinema. Pretén analitzar els criteris i les especialitats fiscals del sector principalment producció i distribució.

Atès que tenen molts elements en comú amb les productores cinematogràfiques, el llibre també és útil per a les productores audiovisuals que realitzen altres tipus de producció com spots publicitaris o sèries per TV per encàrrec.

També analitza en detall els incentius fiscals, les AIEs així com els avantatges fiscals de les produccions realitzades a Canàries. L’autor ha inclòs un petit apartat de regulació laboral dels participants en les produccions cinematogràfiques. 

El proper dia 21 de març es farà la presentació de la guia dintre del marc del Festival de Málaga.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat