• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

goya catala

Les nominacions dels Premis que atorga l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España ja feien preveure uns resultats molt positius per les produccions catalanes, i la nit del dissabte 6 de febrer es van confirmar.

Quan el passat catorze de desembre els actors Asier Etxeandía i Emma Suárez van fer públiques les nominacions dels Premis Goya, es va poder comprovar l’excel·lent promoció que l’any 2015 ha suposat pel cinema català. De les 5 nominades a Millor Pel·lícula, 4 eren producció o coproducció catalana; totes les nominacions a Millor Direcció eren a per a pel·lícules amb segell català i així mateix a la majoria de categories.

No és estrany, doncs, però sí molt positiu, que en el transcurs de la trentena gala dels Goya, presentada de nou pel còmic Dani Rovira, molts professionals i films catalans s’alcessin amb estatuetes, 18 en total. Repassem, a continuació, les obres guardonades.

Truman aspirava a 6 premis i es va alçar amb 5: Millor pel·lícula, Millor direcció (Cesc Gay), Millor guió original (Cesc Gay i Tomàs Aragay), Millor actor protagonista (Ricardo Darín), Millor actor de repartiment (Javier Cámara).

Un día perfecto va guanyar el premi al Millor guió adaptat (Fernando León de Aranoa); Nobody Wants the Night (Nadie quiere la noche) va fer-se amb 4 Goyas: a Millor música original (Lucas Vidal), Millor direcció de producció (Andrés Santana i Marta Miró), Millor disseny de vestuari (Clara Bilbao) i Millor maquillatge i perruqueria (Sylvie Imbert, Paco Rodríguez H. i Pablo Perona).

Palmeras en la nieve va obtenir-ne dos: Millor cançó original (Lucas Vidal i Pablo Alborán) i Millor direcció artística (Antón Laguna); Techo y comida un a Millor actriu protagonista (Natalia de Molina); La Novia dos més a Millor actriu de repartiment (Luisa Gavasa) i Millor direcció de fotografia (Miguel Ángel Amoedo); Anacleto: Agente secreto a Millors efectes especials (Lluís Rivera i Lluis Castells); Atrapa la bandera a Millor pel·lícula d’animació i El corredor a Millor curtmetratge.

Foto: Academia de cine

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat