Ull per ull

Pel·lícula per a TV, Drama

Direcció

Mar Targarona

Productora

Televisió de Catalunya, Rodar y Rodar, Televisión Española

Producció executiva

Creu Rodríguez, Helena Moreno

Direcció de producció

Reyes Matabuena

Guió

Isaac Palmiola, Eduard Rodrigo

Direcció artística

Rosa Ros

Muntatge

Joan Manel Vilaseca

Música original

Marc Vaillo

Direcció de fotografia

Sergi Bartrolí

Vestuari

Maria Gil

So

Albert Manera

Maquillatge

Caitlin Achenson

Perruqueria

Ignasi Ruiz

Actriu protagonista

Núria Gago

Actor protagonista

Manu Fullola, Lluís Homar

Actor secundari

Albert López Murtra, Ruben Ametlle, Paul Berrondo, Ignasi Campmany, Andrés Herrera, Toni Muñoz, Jordi Rico, Pep Tosar, Pau Vinyals

Nominacions III Premis Gaudí

  • Millor Pel·lícula per a Televisió

Sinopsi

Barcelona, 1919. La ciutat està esquitxada de sang. Els trets trenquen el silenci de la nit i es cobren més i mes vides. El Sindicat Lliure actua amb impunitat, i elimina sense contemplacions els líders anarquistes més carismàtics. Alhora, la CNT ha reunit grups d’acció per vejar els seus companys. Ningú no sembla disposat a parar l’altra galta.

L’Enric Serra és un jove obrer que treballa a la fàbrica tèxtil del Sr. Torrents. El seu germà lidera una vaga que farà perdre molts diners a la família Torrents. A la sortida de la fàbrica, l’Enric contempla amb impotència com el seu germà és assassinat. Sap que el responsable de la mort és el Sr. Torrents i decideix unir-se a un grup d’acció anarquista per a venjar-se. Comença una nova vida al marge de la llei on absorbeix la ideologia anarquista més revolucionària. L’Enric té un nou somni: fer la revolució social. Però per fer-ho necessiten diners i armes. Per això segresten a l’Eulàlia Torrents, la jove filla del seu antic patró, a qui ell mateix va matar. Els germans de l’Eulàlia faran tot el possible per a alliberar-la, però durant el captiveri sorgirà una relació d’amor impossible entre l’Enric i l’Eulàlia. L’Enric haurà de decidir entre dues passions: l’amorosa o la revolucionària.

bannerweb candidatesxiii