Notícies

Jove talent català al Reteena 2022

La 5a edició del Festival Audiovisual Jove de Barcelona se celebrarà del 2 al 11 de desembre

Reconegut amb el Premi Ciutat de Barcelona 2022 en la categoria d’Audiovisuals i Cultura digital, el Festival Audiovisual Jove de Barcelona - Reteena celebra enguany la seva 5a edició i, del 2 a l’11 de desembre, oferirà a Fabra i Coats i a la Filmoteca de Catalunya un ampli programa de projeccions, masterclass, taules rodones i tallers pràctics al voltant de les tendències i temàtiques principals que incideixen en la generació Z.

Pel que fa a la selecció de pel·lícules, RETEENA consolida la seva programació a la Filmoteca estrenant quatre pel·lícules dirigides per dones i guardonades internacionalment, les quals es podran veure per primera vegada a Catalunya; la catalana El sostre groc, d’Isabel Coixet, candidata als XV Premis Gaudí i distingida amb el Premi RTVE - Otra mirada; Aftersun de Charlotte Wells; Los Reyes del mundo, de Laura Mora Ortega; i Rodeo, de Lola Quivoron, presentada al Festival de Cannes. També, fidel a la seva aposta pel jove talent nacional, el festival acollirà les projeccions de la catalana La amiga de mi amiga, de Zaida Carmona i Tener Tiempo, de Mario Alejandro Arias, Gabriela Alonso Martínez i Nicolás Martín Ruiz, a més d’una selecció de curts de talent local fets per estudiants d’escoles de cinema. 

Enguany, RETEENA recupera els tallers pràctics amb l’esperit d’acostar els joves al món audiovisual a través d’experiències directes amb professionals del sector. Destaquen la batalla de guions, amb la col·laboració de GAC, i el taller d’interpretació a càrrec de l’Escola Eòlia, a més dels tallers sobre podcast, doblatge, de DJ i fotografia.

Consulta el programa aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat