Notícies

Arriba l’Alternativa 2022 del 18 de novembre al 4 de desembre

L'òpera prima de Mikel Gurrea, Suro, inaugurarà la 29a edició del Festival

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l'Alternativa, arriba enguany a la seva 29a edició. Del 18 de novembre al 4 de desembre programarà un total de 146 films acompanyats en molts casos dels seus directors i directores. 

Entre els títols que participen a l’edició d’enguany trobem diverses produccions catalanes, encapçalades pel debut en el llargmetratge de Mikel Gurrea, Suro, film encarregat d’inaugurar el festival, i seguides  pel primer llargmetratge en solitari com a director de Santiago Fillol, Matadero, i el llargmetratge documental d’Andrés Duque, Cim Tròpic, ambdues programades com a sessions especials dins la secció Paral·lela. El mateix Andrés Duque amb Albert Serra protagonitzaran els Satèl·lits d’enguany, l’espai que visibilita l’obra de cineastes i possibilita l’intercanvi directe entre públic i professionals. 

L’Alternativa 2022 també acollirà els documentals Punt final, de Miguel López Beraza, i Portabella Quotidià, de Ramon Balcells, en el marc de la secció de curtmetratges a competició, mentre que a la Paral·lela es podrà veure La inútil, curt signat per l’acadèmica i gaudinada Belén Funes.

En el marc de la secció Elles filmen, les directores de fotografia Neus Ollé, Daniela Cajías i l’acadèmica Lara Vilanova protagonitzaran la taula rodona Maneres de mirar. Cajías, guanyadora del Gaudí a Millor fotografia per Las niñas i responsable de la fotografia d’Alcarràs, oferirà també la masterclass “Proceso creativo desde la dirección de fotografía” i el taller pràctic “Arte de observar”.

Entre les diverses activitats programades en el marc de l’Alternativa 2022, l’Acadèmia del Cinema Català, a través del Departament contra els abusos en el sector audiovisual i de les arts escèniques, col·labora en l’organització de la taula rodona “La moral, la intimitat, la seguretat i el respecte”, sobre com crear espais segurs als rodatges.  


Més informació
aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat