Notícies

Llum Barrera presentarà la gala dels XV Premis Gaudí

Les bandes sonores del cinema català seran les protagonistes de la nit, interpretades en directe per l'orquestra simfònica Franz Schubert Filharmonia

L’actriu Llum Barrera serà l’encarregada de conduir la gala de lliurament de la quinzena edició dels Premis Gaudí, el diumenge 22 de gener de 2023 a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Llicenciada per l’Institut del Teatre de Barcelona, ha protagonitzat sèries tan populars com Amar es para siempre, Polseres vermelles, o Aquí no hay quien viva, i al cinema l’hem pogut veure a Princesas, Diario de una ninfómana o L’enigma Verdaguer, entre altres llargmetratges. També ha pujat als escenaris, amb muntatges com Las bicicletas son para el verano, La llamada o Glorious, la peor cantante del mundo. Barrera és la cinquena dona que presenta la gala, després de Clara Segura, Rossy de Palma, Alba Florejachs i Anna Moliner.

Per celebrar aquest quinzè aniversari, l'escenari situat sota la cúpula del Palau Nacional de Montjuic estarà presidit per la Franz Schubert Filharmonia, orquestra simfònica que interpretarà en directe les músiques de la història dels Premis Gaudí i altres bandes sonores del cinema català, sota la batuta de Tomàs Grau, director titular i artístic de la formació. Integrada per una nova generació de més de cinquanta músics del país, ha treballat també amb directors com Antoni Ros Marbà, Salvador Mas, Edmon Colomer, Josep Pons o Salvador Brotons, entre d’altres. Orquestra resident del Vendrell, vila natal del mestre Pau Casals, ha realitzat gires de concerts a Alemanya, Suïssa i la República Txeca i ha col·laborat amb grans solistes, com Anne-Sophie Mutter o Maria João Pires.

L’Acadèmia ha encarregat la producció de la gala a Gestmusic (Banijay Iberia), productora amb més de trenta anys de trajectòria i grans èxits com Crónicas Marcianas, Lluvia de Estrellas, Mira quién baila! o el format Operación Triunfo, exportat a més de vint-i-cinc països. La direcció anirà a càrrec de Tinet Rubira i Verònica Pareja, tots dos amb una llarga experiència al capdavant de grans programes d'èxit.


Calendari XV Premis Gaudí

Primera volta de votacions
Del 28 d’octubre de 2022 al 2 de desembre de 2022

Lectura de nominacions als XV Premis Gaudí
14 de desembre de 2022 a les 11.00 h. Auditori de La Pedrera. Passeig de Gràcia, 92. Barcelona

Segona volta de votacions
Del 14 de desembre de 2022 al 16 de gener 2023

Premi Especial del Públic
Del 16 de desembre 2022 al 16 de gener 2023

Foto de nominats i nominades als XV Premis Gaudí
11 de gener de 2023. Antiga Fàbrica Damm. Rosselló, 515. Barcelona

Gala de lliurament dels XV Premis Gaudí
22 de gener de 2023 a les 22.00 h. Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat