Notícies

L'Acadèmia catalana es reuneix amb les acadèmies europees a Karlovy Vary

La trobada va posar els fonaments per crear una associació europea

El passat 6 de juliol l'Acadèmia del Cinema Català va participar a la trobada anual presencial de les acadèmies europees membres de la FAN of Europe, que després de dos anys s'ha tornat a celebrar en el marc del Festival Internacional de Karlovy Vary.

A la reunió hi van assistir representants de les acadèmies d'Àustria, Dinamarca, Espanya, Països Baixos, Luxemburg, Ucraïna, República Txeca i l'Acadèmia de Cinema Europeu. 

Durant la trobada, i després de rebre directament de l'Acadèmia ucraïnesa informació sobre la situació del sector al seu país i de les línies d'ajuda obertes per als seus professionals, es van abordar diversos temes d'interès comuns de tots els participants, principalment aquells relacionats amb la promoció i defensa del cinema europeu. En aquest sentit, es va presentar la iniciativa liderada per l'Acadèmia del Cinema Europeu, The Month of European Cinema, una acció que s'inaugura el proper mes de novembre i amb la qual, durant un mes, es programaran a 35 ciutats europees projeccions i activitats diverses. 

La trobada va servir també per posar els fonaments de la creació d'una associació de totes les acadèmies europees que ha de servir per impulsar projectes de difusió col·lectius i establir interlocució directa amb les autoritats europees en matèria audiovisual.

Finalment, es van establir les prioritats per al proper curs i es va configurar la dinàmica de treball que ha de permetre avançar en les matèries proposades: educació fílmica, la creació d'un segell europeu i la formació de l'associació.

La recuperació del format presencial no aturarà les reunions mensuals telemàtiques que cada mes tenen lloc entre totes les acadèmies europees, i a les quals l'Acadèmia catalana hi participa molt activament, compartint pràctiques i iniciatives úniques creades a Catalunya.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat