Notícies

El festival FIC-CAT 2022 anuncia la seva programació

La 14a edició del festival tindrà lloc del 4 a l’11 de juny

El Festival Internacional del Cinema en Català, FIC-CAT, que celebra  enguany la seva 14a edició al Teatre del Casino Municipal de Roda de Berà del 4 a l’11 de juny, ha fet pública la seva programació, que inclou fins a 72 obres catalanes, 68 de les quals competiran, cadascuna en la seva categoria, per endur-se el premi del Jurat, el Premi a la Millor Producció, el Premi del Públic i al Premi de la Crítica. 

Els cinc llargmetratges de ficció que participaran en la secció oficial són El fred que crema, de Santi Trullenque; Escape Room, la pel·lícula, d’Hèctor Claramunt; Nosaltres no ens matarem amb pistoles, de Maria Ripoll; Sinjar, de l’acadèmica Anna Maria Bofarull; i Toscana, de Pau Durà. Mentre que en l’àmbit dels documentals competiran D’ombres, de Joan Tisminetzky; Desglaç, d’Aitor Urbaneja; L’hora dels infants, d’Eduard Miguel Costal i Martí Boneta; La ciutat dels àngels caiguts, de Manuel Balaguer; La cuina dels homes, de Sílvia Subirós, presentada recentment al D’A 2022; i Robin Bank, d’Anna Giralt.
Un total de vinc-i-dos curtmetratges competiran pel Premi al millor curtmetratge, entre els quals s’hi troben, amb participació de membres de l’Acadèmia, Alopècia Androgènica, de Salvador Sunyer; Brot, de Tariq Porter; Demà ho deixem, de David Moragas; L'últim torero, produït per Agustí Argelich; i Inefable, de Gerard Oms i L’estrany, d’Oriol Guanyabens, preseleccionats i nominat en el darrer cas als XIV Premis Gaudí. 
També es projectaran, fora de competició, les guardonades als XIV Premis Gaudí Sis dies corrents, de l’acadèmica Neus Ballús, i Mironins (La pel·lícula), de l’acadèmic Mikel Mas, a més d’Alcarràs, de l’acadèmica i Membre de la Junta Carla Simón.

El Jurat determinarà les obres guanyadores de cada categoria, les quals es donaran a conèixer durant la gala de cloenda, el dissabte 11 de juny.

Tots aquells professionals del món del cinema, estudiants i aficionats del sector que ho desitgin podran inscriure's a la Jornada Professional FIC-CAT 2022, que tindrà lloc el 2 de juny a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, per accionar noves propostes, conscienciar i debatre sobre la situació actual de la producció en català i també fer xarxa entre professionals. La jornada comptarà amb una classe magistral sobre la producció en català a càrrec de la productora i acadèmica Míriam PortéPremi Honorífic FIC-CAT 2022, i hi participaran també Judith Colell, presidenta de l'Acadèmia, Francisco Vargas, director de l'Àrea de l'Audiovisual de l'ICEC, l'acadèmic Oriol Sala-Patau, cap del Departament de Ficció i Cinema de TV3 i Tono Folguera, productor i acadèmic. Cris Gambín, co-directora del festival i membre de l'Acadèmia, moderarà la sessió. Per assistir-hi cal inscriure's prèviament aquí.

El dimarts 10 de maig a les 12 hores, el FIC-CAT anunciarà les novetats de la seva 14a edició en una roda de premsa al Museu de la Ràdio Luis del Olmo, Roda de Berà.

Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat