Notícies

Dues produccions catalanes al palmarès de Sevilla

El Festival de Cine Europeo reconeix Costa brava, Lebanon i Farrucas

El jurat de la 18 edició del festival sevillà, format per Christos Nikou, Christian Petzold, María del Puy Alvarado, Cristina Hergueta i Ingvar Sigurdsson, ha volgut distingir amb el Gran Premi del Jurat la pel·lícula Costa brava, Lebanon, de Mounia Akl, amb els acadèmics Clara Roquet al guió i Carlos Marques-Marcet al muntatge. El film és una coproducció internacional amb representació catalana, de la mà de Lastor Media, que s’enduu la distinció ex aequo el Gran Premi del Jurat junt amb Onoda, del francès Arthur Haradi. El Giraldillo d’Or ha estat per Great Freedom, de l’austríac Sebastian Meise. 

Per la seva banda, el Premio Rosario Valpuesta a la contribució artística en la categoria de direcció de la secció Panorama Andaluz ha estat pel curtmetratge amb coproducció catalana Farrucas, d’Ian de la Rosa.

Celebrat del 5 al 13 de novembre, el Festival de Cine Europeo d’enguany comptava amb diverses produccions catalanes: ¿Qué hicimos mal?, el segon llarg de la catalana Liliana Torres, coproducció catalano-gallega amb participació de Miss Wasabi Films, i la guardonada Costa brava, Lebanon competien a la Secció Oficial, mentre que fora de competició s’estrenava mundialment El amor en su lugar (Love Gets a Room), de Rodrigo Cortés, produïda per Nostromo Pictures que arribarà properament a sales catalanes.

Magaluf Ghost Town de Miguel Ángel Blanca i Passion/Passió de Maja Borg es podien veure a la secció “Las nuevas olas - no ficción” dedicada a obres de no-ficció que reflexionen sobre assumptes urgents de l’actualitat 

Completaven la programació catalana Pan de limón con semillas de amapola, de Benito Zambrano, als Special Screenings, i els curtmetratges Farrucas, d’Ian de la Rosa, i En el futuro... predicciones para un presente extremo, de María Cañas, dins la secció Panorama Andaluz cortometrajes.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat