Notícies

Arriba l’Alternativa 2021

La 28a edició del Festival tindrà lloc del 15 de novembre al 5 de desembre

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, celebra enguany la seva 28a edició amb 25 llargmetratges i 91 curtmetratges programats. 

Entre els films presentats, hi participen diverses produccions catalanes, encapçalades pel film d’obertura del festival, Magaluf Ghost Town, de Miguel Ángel Blanca, un Twin Peaks a la mallorquina que explora les contradiccions d’aquesta localitat entregada al turisme amb un sentit de l'humor molt particular. El documental competeix alhora a la Secció Oficial Internacional. 

A la Secció Oficial Nacional hi trobem el documental Del otro lado, d’Iván Guarnizo, i a les Sessions especials es podran veure Libertad, el debut en el llargmetratge de Clara Roquet, i Sis dies corrents, de Neus Ballús, Espiga de Plata a la Seminci 2021.

Pel que fa als curts catalans, El síndrome de los quieros, de León Siminiani, competirà a la Secció Internacional mentre que Todos los días domingo, d’Alberto Dexeus, i No quiero más, d’Alicia Moncholí, es podran veure dins la programació de Curtmetratges Nacionals.

Com a celebració al retorn de la presencialitat, l’Alternativa comptarà amb la presència de 45 cineastes que presentaran els seus projectes, com Neus Ballús i Clara Roquet, entre molts altres. A més, en el marc del programa Satèl·lits, que s’estrena en aquesta edició en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya i l’ECIB, l’acadèmica Carla Simón, juntament amb cineastes com Oskar Alegria i Manuel Muñoz, ens aproparà el seu univers cinematogràfic.

La programació oficial a concurs tindrà lloc entre el 15 i el 20 de novembre, mentre que les sessions especials es repartiran entre el 15 i el 28. La programació de l'Alternativa seguirà disponible online fins al 5 de desembre a través de Filmin.  

Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat