Notícies

Som Cinema-Visual Art presenta la seva programació

La 12a edició del festival tindrà lloc del 20 al 24 d’octubre a Lleida

Som Cinema-Visual Art celebra la seva 12a edició consolidant la seva missió de promoció del cinema produït en els territoris de cultura i parla catalana. Enguany, del 20 al 24 d’octubre, el festival projectarà en diferents espais de la ciutat lleidatana una seixantena de films de ficció i documentals, completant la programació amb presentacions i cinefòrums de les pel·lícules. 

El retorn, la vida després de l’ISIS, de l’acadèmica Alba Sotorra, serà la pel·lícula inaugural del festival i competirà en la Secció Oficial de llargmetratges documentals amb Dorothea y el Myotragus, de Marta Hierro i Núria Abad; Constante y Floridita de Hemingway, de Ramon Vilaró; La cigüeña de Burgo, de Joana Conill; Mrs. Deat, de Sílvia Ventayol, i Mal de caña, de Juan A. Zapata. 

Dins de la Secció Oficial de llargmetratges de ficció es projectaran pel·lícules com Lucas, d’Álex Montoya, guardonada amb la Bisnaga de Plata a la millor pel·lícula i al millor intèrpret masculí i premi del públic de la Secció ZonaZine del Festival de Màlaga 2021; Las consecuencias, amb Carme Elias, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2021, de Claudia Pinto,  guardonada amb la Bisnaga de Plata a la millor interpretació femenina de repartiment i premi especial del jurat de la crítica també al passat Festival de Màlaga; o El ventre del mar, de l’acadèmic Agustí Villaronga, premiada amb la Bisnaga d’Or a la millor pel·lícula, Bisnaga de Plata a la millor direcció i al millor guió, Bisnaga de Plata al millor actor, a la millor fotografia i a la millor música. Dins d’aquesta secció a concurs també es podrà veure Cosmética del enemigo, de Kike Maíllo, candidata als XIII Premis Gaudí; Ovella, de Marc Puig, Júlia Marcos, Daria Molteni i Sergi Rubio; La desvida, d’Agustín Rubio; Voces rotas, de l’acadèmic Héctor Faver amb coproducció catalana de Segarra Films; Isaac, d’Ángeles Hernández i l’acadèmic David Matamoros, candidata als darrers Premis de l’Acadèmia; i Tres, del gaudinat Juanjo Giménez, Méliès d'Argent a la Millor pel·lícula al Festival de Sitges 2021. El jurat encarregat de decidir el palmarès en aquesta secció estarà format per Meritxell Colell, l'acadèmic i membre de la Junta directiva de l'Acadèmia del Cinema Català Carlos R. Ríos, i Yolanda Olmos, directora de Dones Visuals i membre de la Comissió de diversitat de l'Acadèmia.

Fora de concurs es projectaran els llargmetratges Ama, de Júlia de Paz; Mediterráneo, de l’acadèmic Marcel Barrena; i El buen patrón, de Fernando León de Aranoa, seleccionada per representar el cinema espanyol als Oscars.

Consulta la programació completa aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat