Notícies

Talent català al Festival de Sitges


La 52a edició del Festival de Sitges tindrà lloc del 3 al 13 d'octubre amb més d'una trentena de produccions catalanes i amb la 5a edició de la Blood Red Carpet

El Festival de Sitges arriba a la seva 52a edició amb una àmplia presència de llargmetratges i curtmetratges catalans en la seva programació. Dins de la secció Oficial Fantàstic Competició es podrà veure el llargmetratge Cordes, de l'acadèmic José Luis Montesinos, i Paradise Hills, dirigida per Alice Waddington i amb producció de Nostromo Pictures, després d'estrenar-se mundialment a Sundance. També amb producció de Nostromo, es projectarà Legado en los huesos, de Fernando González Molina, en una sessió especial dins de la secció Òrbita. 

Pel que fa als curtmetratges, dins de la secció oficial es projectaran A little Taste, de Victor Català; Helena, de Gabriel Campoy i Guillem Lafoz; La Jeunesse d'Alicia, de Josep Oller; La última navidad del universo, d'Adrián Cardona i David Muñoz; Nunca te dejaré sola, de Mireia Noguera; i Rito de paso, de Jaime Herrero. 

Pel que fa a la secció Noves Visions - SGAE Nova Autoria, que acull obres realitzades per estudiants de diverses universitats, es podran veure Cuando acabe el verano, de Marina Espinach; Gusanos de seda, de Carlos Villafaina, nominat als XI Premis Gaudí al Millor curtmetratge, La Malinche y yo, de Ximena Uría; La Mugre, de Pau Bösch i Berta Galvany; La nit que va morir el pare d'Eva Serra Agudo; Psychophonic, d’Aline Romero; Reverso, de Pau Enesa Rius; Seppuku, de Joel Roldán; Sol, de Hans-Simon Ludwig Sanchez i Un amigo para Juan, de Roger Bayerri. A més, coincidint amb el 20è aniversari dels Premis, el dia 6 d'octubre tindrà lloc un acte de celebració que inclourà la projecció d'algunes de les millors produccions que han format part de la història dels Premis.

En l’àmbit professional, destaca la 5a edició de la Blood Red Carpet, la iniciativa de promoció internacional del talent actoral, presentada pel SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya que amb la col·laboració habitual de l’Acadèmia del Cinema Català, apadrinada pels acadèmics Luci Lenox i Pep Armengol, que busca assenyalar els valors actorals emergents en l’àmbit nacional i iberoamericà. Eguany, els actors seleccionats són els catalans Claudia Trujillo, Mireia Oriol, David Solans i Pol Monnen.  Durant els dies 10 i 11 d’octubre els actors tindran l’ocasió d’assistir a esdeveniments de networking així com a una sessió de trobades one-to-one amb directors i directors de càsting. 

Entre les moltes activitats programades, el programa professional també acollirà la presentació del Col·lectiu Ficcial, del qual forma part el guionista acadèmic i membre de la Junta de l’Acadèmia i del GAC, Eduard Solà. L’acte consistirà en una taula rodona sobre el tractament de la representació diversa de la societat a la pantalla i la conseqüent responsabilitat dels autors. La taula rodona comptarà amb la participació de Denise Duncan (actriu i directora de teatre), Bel Olid i Míriam Hatibi (assessores del Col·lectiu Ficcial) i Carmen Abarca (presidenta del GAC), i estarà moderada per Pol Galofre. 


Més informació al web del festival.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat