Notícies

El FIC-CAT homenatjarà el director de fotografia Josep Maria Civit


El Festival Internacional de Cinema en català lliurarà el premi honorífic a Josep Maria Civit, director de fotografia i membre de la Junta directiva de l'Acadèmia

La 12a edició del Festival Internacional de Cinema en català lliurarà el premi honorífic FIC-CAT 2019 a Josep Maria Civit, director de fotografia i membre de la Junta directiva de l'Acadèmia del Cinema català, "per la seva llarga i extensa filmografia, pel seu compromís amb la cultura cinematogràfica del país i per la seva vàlua personal". L'acte tindrà lloc el diumenge 9 de juny a les 22:00h, prèviament a la projecció del film Angoixa, dirigit per Bigas Luna i amb fotografia de Civit. A més, el mateix diumenge 9 de juny Civit farà una classe magistral centrada en el procés de preparació i rodatge d'Incerta Glòria.

Civit va compaginar la seva formació en Teoria de l'Art Contemporani a la UAB amb els estudis en Fotografia i Disseny gràfic a l'Escola de Disseny EINA. El 1979 va debutar en cinema com a ajudant de càmera, i el 1984 va participar en el curtmetratge en 35mm Museu d'ombres, que li va valdre el premi a la millor Actuació Professional als Premis Nacionals de Cinematografia de 1985. Des de 1986 treballa com a director de fotografia per a produccions de tot tipus en cinema, televisió, publicitat, documentals i teatre.

Al llarg de la seva llarga carrera cinematogràfica, ha treballat al costat de directors reconeguts com Monte Hellmann, Bigas Luna, Agustí Villaronga, Paul Leduc, Jaime Camino o Brian de Palma, entre d'altres, i s’ha mogut per els Estats Units, Mèxic, Colòmbia, Regne Unit, França o els Emirats Àrabs.

Entre la seva extensa filmografia destaquen els següents títols com Mrs. Lowry & Son (2019), d’Adrian Noble; Nacido rey (2019), d’Agustí Villaronga; Incerta Glòria (2017), d’Agustí Villaronga; El rey de la Habana (2015), també d’Agustí Villaronga; Fassman (2015), de Joaquin Oristrell; L’endemà (2014), d’Isona Passola; L’últim ball de Carmen Amaya (2014), de Judith Colell; Excuses! (2003), de Joel Joan; Guerreros (2002), de Daniel Calparsoro; Nosotras (2000), de Judith Colell i els films de Bigas Luna Angoixa (1987) i Lola (1985).

Entre els múltiples premis i reconeixements que ha rebut, s’hi troben dos Premis Gaudí a la Millor Fotografia per El Rey de la Habana i Incerta Glòria, ambdues d'Agustí Villaronga.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat