Notícies

Juanjo Giménez i Jordi Savall obtenen els Premis Ciutat de Barcelona 2016

premi ciutat barcelona

El dijous 16 de febrer s'han lliurat els Premis Ciutat de Barcelona 2016. L'acte que s'ha celebrat al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, ha estat presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni. El lliurament de premis l'ha conduit la periodista de betevé Eva Arderius.

La categoria d'Audiovisuals, amb un jurat compost Tono Folguera com a president, Marta Baldó, Ferran Auberni, Elena Subirà i Neus Ballús, ha sigut pel curtmetratge Timecode, dirigit per Juanjo Giménez, que ja s'ha emportat nombrosos premis entre els quals la Palma d'Or de Cannes, el Premi Goya i el Premi Gaudí al Millor Curtmetratge. Així mateix,Timecode també està nominat a l'Oscar al millor curtmetratge. El jurat ha afirmat que Timecode és una peça de caràcter universal que connecta amb la poètica més essencial del cinema, fruit d’una maduresa indiscutible i d’una trajectòria perseverant.

D'altra banda, Jordi Savall, Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català, ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona a la categoria de Projecció Internacional de la Ciutat de Barcelona, pels seus concerts del projecte El Somni d’Orfeu, Músiques per la vida i dignitat dels refugiats, dins del conjunt dels seus concerts i accions realitzades durant l’any 2016 que han projectat el nom de la ciutat de Barcelona arreu del món lligat als valors de la solidaritat i el reconeixement dels drets fonamentals de les persones. El jurat en aquest cas estava compost per Manuel Forcano com a president així com Montserrat Guibernau, Antonio Ramírez, Llucià Homs i Sergi Vicente.

Enhorabona Juanjo i Jordi!!!

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat