Notícies

El cinema català de gènere desemboca a Sitges

presencia sitges

Un any més arriba el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Sitges 2016, que reuneix una gran quantitat de pel·lícules, professionals i activitats al voltant del cinema. Entre les gairebé 200 produccions que s’hi podran veure, moltes tenen segell català.

Després d’un any en què la inauguració va anar a càrrec d’una pel·lícula nord-americana, The Witch, aquest el cinema català torna a obrir el certamen amb Inside, de Miguel Ángel Vivas, produïda per Nostromo Pictures. La pel·lícula de Vivas anirà acompanyada del curt En tu cabeza, parte II: Milagros y remedios, de Borja Cobeaga, produïda per Gas Natural Fenosa i El Terrat.

A la secció oficial a competició hi trobem també dues produccions catalanes: Proyecto Lázaro, de Mateo Gil, produïda per Arcadia Motion Pictures, Achaman Films AIE, Noodles Production i Scope Pictures, i Pet, de Carles Torrens, produïda per Magic Lantern i Revolver Picture Company).

A les projeccions especials de la secció oficial hi trobem els llargmetratges Un monstruo viene a verme, de Juan Antonio Bayona, produïda per A Monster Calls AIE, Películas La Trini, Apaches Entertainment i Telecinco Cinema, El ataúd de cristal d’Haritz Zubillaga, produïda per Life&Pictures i Basque Films, Hunger Diaries, d’Anuar Doss i Gabriel Rahnbani, produïda per Afilm International Film Workshops, i Mine, de Fabio Guaglione i Fabio Resinaro, i produïda per Roxbury, Mercurio Domina, Mine Canarias AIE i The Safran Company.

Pel que fa a curtmetratges, a secció oficial hi trobem Amo, d’Àlex Gargot, produït per Escac Films, Nuestra amiga la luna, de Velasco Broca, produït per Bravo Tango Zulu i Terranova i Wolves, d’Álvaro Rodríguez, produït per El dedo en el ojo (Bande À part). Fora de concurs hi ha Lost Night in Barcelona, dels estudiants dels Afilm International Film Workshops, Nen amagat, de Pol Rodríguez, produït per Igloo Films i Snoop Barcelona, Triunfo sordo, del Club Social Espai 3 de la Fundació Salut Mental Catalunya, i Zona-84, de Lonan Garcia, produït per BCN Freestyle Films.

A altres seccions del festival també hi ha una àmplia presència catalana. A Noves Visions, finestra del fantàstic més alternatiu, hi trobem La propera pell, dirigida per Isaki Lacuesta i Isa Campo i produïda per Corte y Confección de Películas, La Termita Films, Bord Cadre Films i Sentido Films), Vestigis, d’Ivan Morillo, Salvación, de Denise Castro, produïda per Escac Films, i El cor del pi negre, de Jaume Pujadas, produïda per Mallerich Films Paco Poch. També en aquesta secció hi trobem els curtmetratges Mater salvatoris, de Marc Barceló, produït per Escac Films, i Waste, de Laura Sisteró i Alejo Levis, produït per Petra Garmon.

Finalment, a la secció Panorama s’hi projectarà el documental Herederos de la bestia, de David Pizarro i Diego López, produït per Areavisual, i a la secció Brigadoon les pel·lícules Infección zombi, de Jacint Espuny, produïda per Kutrefacto Films i Morartis Films, Songokumania: El big bang del manga, d’Oriol Estrada, produïda per Mamonaku Films, i Cròniques de misteris, de Sebastià d’Arbó i Vado Nonell.

En el marc del festival, a més, es celebrarà la gala dels Premis SGAE Nova Autoria, amb 11 curtmetratges destacats de les principals escoles de cinema catalanes, i la Blood Red Carpet, amb els actors i actrius joves més prometedors del moment en què l’Acadèmia del Cinema Català ha format part del comitè de selecció.

+ informació: Sitges 2016

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat