Notícies

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, rep els guanyadors dels Gaudí al Palau de la Generalitat

Els guardonats als VII Premis Gaudí assisteixen a la tradicional recepció, acompanyats de la presidenta de l'Acadèmia del Cinema, Isona Passola.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, han encapçalat la recepció als guardonats dels VII Premis Gaudí de cinematografia al Palau de la Generalitat.

La presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, i els membres de la Junta directiva, Elisa Plaza, Pep Armengol i Edmon Roch –que també ha assisteix com a premiat amb 7 Gaudís per El Niño, han fet costat als guanyadors l'endemà de la gala.

La gala, presentada per Àngel Llàcer i emesa des del Sant Jordi Club per TV3 i la Xarxa de Comunicació Local, va ser el sisè programa més vist del dia amb una audiència mitjana de 391.000 espectadors i una quota de pantalla del 13,6%. Els primers 45 minuts de la gala van liderar la seva franja.

10.000 KM es va alçar diumenge com la gran guanyadora de la nit dels VII Premis Gaudí, després de recollir els guardons a Millor Pel·lícula en Llengua no catalana, Millor Director (Carlos Marques-Marcet), Millor Guió (Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet), Millor Protagonista Femenina (Natalia Tena) i Millor Protagonista Masculí (David Verdaguer). Rastres de sàndal, dirigida per Maria Ripoll, escrita per Anna Soler-Pont, ha estat la guanyadora del Gaudí a la Millor Pel·lícula.

Ventura Pons, Premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter 2015 a tota la trajectòria, va ser homenatjat dimarts 3 de febrer a les 20 h a la Filmoteca de Catalunya amb el passi de Morir (o no), presentada per ell mateix.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat