Esta información no está disponible en castellano.

Toda la actualidad

Quatre produccions catalanes premiades als Feroz 2022

El buen patrón, El amor en su lugar (Love Gets a Room), Sedimentos i Vida perfecta han estat guardonades a l’edició d’enguany dels premis de la crítica

El dissabte 29 de gener l’Auditori de Saragossa va acollir la celebració de la novena edició dels Premis Feroz, atorgats per l’Associació d’Informadors Cinematogràfics d’Espanya  (AICE) per reconèixer el millor cinema i les millors sèries espanyoles de l’any. 

Entre les guanyadores d’enguany trobem quatre produccions catalanes. Encapçala la llista, per nombre de guardons, El buen patrón, de Fernando León de Aranoa, que es va alçar amb el guardó a Millor pel·lícula de comèdia, Millor guió i Millor actor protagonista. Rodrigo Cortés s’ha endut el guardó a Millor direcció pel film El amor en su lugar (Love Gets a Room), nominada també a Millor guió. La pel·lícula documental Sedimentos, d’Adrian Silvestre, ha estat reconeguda amb el Premi Feroz Arrebato de No Ficció, i Enric Auquer s’ha endut el guardó a Millor actor de repartiment en una sèrie gràcies al seu paper a Vida Perfecta.

Entre les nominades participaven també les catalanes Libertad, de l’acadèmica Clara Roquet, nominada a Millor pel·lícula dramàtica, Millor direcció, Millor guió i Millor cartell; Tres, de Juanjo Giménez, nominada a Millor pel·lícula dramàtica, Millor guió i Millor interpretació femenina (Marta Nieto); Chavalas, de Carol Rodríguez, nominada a Millor pel·lícula de comèdia a Millor actriu de repartiment (Carolina Yuste); Sis dies corrents, de l’acadèmica Neus Ballús, també nominada a Millor pel·lícula de comèdia; Mediterráneo, de Marcel Barrena, nominada a Millor actor protagonista (Eduard Fernández); Las leyes de la frontera, de Daniel Monzón, nominada a Millor actor secundari (Chechu Salgado) i El ventre del mar, d’Agustí Villaronga, nominada al Premi Feroz Arrebato de Ficció. Nominada dins d’aquesta mateixa categoria es trobava ¡Corten!, de Marc Ferrer. Magaluf Ghost Town, de Miguel Ángel Blanca, optava al costat de Sedimentos al Premi Feroz Arrebato de No Ficció.

Consulta el palmarès complet aquí. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat