Esta información no está disponible en castellano.

Toda la actualidad

Històrica presència catalana a la 72a edició de la Berlinale

Alcarràs, de Carla Simón, i Un año, una noche, d’Isaki Lacuesta, optaran al màxim guardó del certamen

El Festival de Cinema de Berlin, que celebra enguany la seva 72a edició del 10 al 20 de febrer de 2022, acollirà per primera vegada en la seva història dues produccions catalanes a la secció oficial. D’entre les 18 pel·lícules seleccionades que optaran a l’Os d’Or s’hi troben Alcarràs, la segona pel·lícula de l’acadèmica Carla Simón (gaudinada per Estiu 1993), i Un año, una noche, d’Isaki Lacuesta, gaudinat per Entre dos aguas

Rodada en català i produïda per Vilaut Films i Avalon, Alcarràs segueix una família que es reuneix per fer l’última collita després de 80 anys conreant la mateixa terra. Un año, una noche ens transporta fins a la sala Bataclan de París la nit dels atemptats terroristes del 2015, a través de dos dels seus supervivents. La pel·lícula és una coproducció amb França amb participació catalana de la mà de La Termina. 

A la secció de curtmetratges participarà Agrilogistics, un curt experimental del barceloní Gerard Ortin Castellví i, al mercat de coproducció, 20.000 espècies d’abelles, d’Inicia Films i Gariza Films; i Picadero, el nou projecte d’Isabel Coixet que comptarà amb producció catalana de la mà d’Amor y Lujo i Zeta Cinema.  

Enguany les acadèmiques Marta Cruañas (productora) i Bruna Cusí (actriu) participen en el programa Berlinale Talents, juntament amb els directors Meritxell Colell i Manel Raga, i amb la crítica de cinema i periodista Mariona Borrull.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat