Esta información no está disponible en castellano.

Toda la actualidad

"Las niñas" encisen Málaga

Àmplia presència catalana al palmarès de la 23a del festival de Málaga

El Festival de Màlaga ha clausurat la seva 23a edició fent públic el palmarès d'enguany, que ha reconegut bona part dels films de producció catalana que han participat en el certamen. El film Las niñas, ópera prima de Pilar Palomero, produïda per Inicia Films i BTeam Produccions, s'ha endut la Biznaga d'Or al Millor llargmetratge i la Biznaga de Plata a la Millor fotografia per Daniela Cajías. La pel·lícula, amb un repartiment encapçalat per la rebutant Andrea Fandós i l'actriu Natalia Molina, aborda l'experiència d'una adolescent a principis dels anys noranta a Zaragoza, i té previst estrenar-se en cinemes el proper 4 de setembre. 

El Premi Especial del Jurat ha estat per La boda de Rosa, el nou film d'Icíar Bollaín, amb participació de la productora catalana Setembro Cine, que també s'ha endut la Biznaga de Plata a la Millor actriu de repartiment per Nathalie Poza. El cineasta Arturo Ripstein ha recollit el Premi Retrospectiva i el Premi a la Millor direcció pel seu film El diablo entre las piernas, coproducció catalano-mexicana amb participació d'Oberon Cinematorgàfica.

Pel que fa a la secció Zonazine, Pau Cruanyes i Gerard Vidal han estat guardonats amb la Biznaga de Plata a la Millor direcció per Les dues nits d'ahir, produïda per Benecé Produccions, que també ha estat reconeguda amb la Biznaga de Plata al Millor actor exaequo per Arnau Comas i Oriol Llobet. 

En l'àmbit dels documentals, La Mami, film dirigit per Laura Herrero i produït per Gadea Films i Cacerola Films, s'ha endut una Menció especial del Jurat, juntament amb Dios, de Josefina Buschmann, Christopher Murray i Israel Pimentel.


Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat