Esta información no está disponible en castellano.

Toda la actualidad

Sostenibilitat. Camí de la green carpet?


Moda sostenible als XII Premis Gaudí.

Que la sostenibilitat és necessària per combatre el canvi climàtic és un fet constatat. Cada vegada més, les persones demanen transparència sobre allò que compren, mengen, beuen, porten posat,...  i això genera una transformació en els modes de producció que vetlla per la traçabilitat dels seus processos. 

Dins el món de la moda i  joieria hi ha una doble preocupació: respectar el medi ambient i els drets dels treballadors. És a dir, quan parlem de sostenibilitat, estem parlant també d'ètica. L'Associació de Moda Sostenible Barcelona, col·laboradora dels XII Premis Gaudí i responsable de part del vestuari que podrem veure a la Gala, ens comenta que la moda sostenible “potencia nous models de consum i ús més sostenibles, que requereixen un canvi en les actituds i comportaments del consumidors”. 

Sembla que aquest canvi de consciència en el consum i la producció ja ha iniciat el seu camí i són moltes les marques i les empreses que volen formar part d’aquest nou paradigma. El Gremi de Joiers de Catalunya, que aquest any aporta una cinquantena de joies per vestir lliuradors i lliuradores de la Gala, ens explica que han nascut projectes com Diamond by Way que proporcionen un DNI als diamants des que surten de la mina fins que es venen al client final, o pràctiques com l’Aliança per la Mineria Responsable de Colòmbia.

Queda palès que el món ja ha començat a fer un gir cap a la sostenibilitat. Alguns diran que és tard, d’altres que es tracta d’un canvi superficial. La realitat és que la conscienciació de milions de persones ha generat una reacció en els mercats i des de l’Acadèmia del Cinema Català volem posar el nostre gra de sorra, a través dels XII Premis Gaudí, per fer d’altaveu a aquesta necessitat vers la sostenibilitat i l’ètica en els processos de producció i consum.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat