Esta información no está disponible en castellano.

Toda la actualidad

"Goodbye Ringo" s'estrena a "El documental" del 33


La pel·lícula de Pere Marzo que l’Acadèmia del Cinema Català va recuperar amb motiu de l’homenatge als Estudis Balcázar - Esplugas City, es podrà veure aquest dissabte 15 de juny al Canal 33 (22.45)

Un poblat de l'Oest americà va ocupar els afores de Barcelona ara fa 50 anys. La presència dels estudis cinematogràfics Balcázar va transformar els carrers d'Esplugues de Llobregat. Avui dia només en queda una palmera seca en un descampat que, a imitació de les "majors" americanes, marcava l'accés al desaparegut recinte, i la placa commemorativa que l’Acadèmia va inaugurar amb presència de l'alcaldessa Pilar Díaz i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona Juanjo Puigcorbé.

La família Balcázar va construir, el 1964, els estudis cinematogràfics més prolífics de Catalunya. El poblat d'Esplugas City era el símbol d'una indústria en què les pel·lícules, principalment en coproducció amb Itàlia, es controlaven de principi a final i on es treballava les 24 hores del dia. Però el somni de Hollywood només va durar 8 anys; l'esplendor d'Esplugas City va anar minvant fins que, el 1972, es va incendiar en l'escena final de l'últim western rodat a Esplugues.

D'Esplugas City, només en van quedar les cendres, però el 2014-15 va ser el 50è aniversari de la construcció dels estudis i Esplugues de Llobregat va celebrar l'any Balcázar. L'obra, premiada al Festival de Sitges amb el Premi del Públic com a Millor Documental, reflexiona sobre l'ofici i el negoci del cinema a través dels actors, directors i tècnics que van viure en primera persona la història dels últims grans estudis de Catalunya. Una mirada a una forma de fer cinema que viu, de nou, un moment de canvi.

Goodbye Ringo és una producció de Colibrí Studio, Exit Media i Víctor Forniés i coproducció de TV3 i Aragón TV.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat