Esta información no está disponible en castellano.

Toda la actualidad

La GRAN pantalla, el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran de Barcelona, ret homenatge a Montserrat Carulla


La primera edició tindrà lloc del 6 al 9 de juny de 2019 als Cinemes Girona de Barcelona

La primera edició de "La GRAN pantalla", Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran de Barcelona tindrà lloc del 6 al 9 de juny, de forma gratuïta, als Cinemes Girona. El festival vol oferir un espai per a la gent gran i, alhora, cerca convertir-se en un lloc de trobada cinematogràfica intergeneracional, que permeti desmuntar prejudicis i estereotips sobre les persones grans i la vellesa.

En el marc del festival, es retrà homenatge a l’actriu catalana Montserrat Carulla, membre de l'Acadèmia i reconeguda amb el Premi Gaudí d'Honor - Miquel Porter, que rebrà el Premi Honorífic a la Trajectòria La GRAN pantalla 2019, en reconeixement a la seva trajectòria professional i a la seva dedicació i implicació. L’entrega del premi tindrà lloc durant la clausura del festival, el diumenge 9 de juny.

La pel·lícula que inaugurarà La GRAN Pantalla 2019 és Muchos hijos, un mono y un castillo, el llargmetratge documental de Gustavo Salmerón, guanyador del Goya a la Millor Pel·lícula Documental 2018. Per la seva banda, el film que tancarà aquesta edició és Visages, Villages (Caras y lugares), el penúltim documental de l’Agnès Varda, nominat a Millor pel·lícula europea als XI Premis Gaudí.

A la Secció Cinefòrum es projectaran les pel·lícules 80 días, de José Mari Goenaga i Jon Garaño, i Menopausa Rebel, d'Adelle Tulli, acompanyades per un col·loqui amb convidades i convidats del món de la cultura i de l’àmbit social, entre les quals hi haurà les acadèmiques Montse Majench i Montserrat Alcoverro, per parlar de temes com els drets de la comunitat LGTBI+ i el feminisme en la vellesa. 

Consulta tota la programació a lagranpantallafestival.elparlante.es

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat