Esta información no está disponible en castellano.

Toda la actualidad

Sílvia Quer roda “La dona del segle”

1523618080082

El dia 9 d’abril va arrancar el rodatge de “La dona del segle”, una pel·lícula produïda per Distinto Films, amb guió de Margarita Melgar i dirigida per l'acadèmica Sílvia Quer.

Una coproducció amb TV3, RTVE, Voramar Films i À Punt Mèdia, i amb el suport del Departament de Cultura. 

"La dona del segle" és una pel·lícula sobre l'eclosió del feminisme a la Barcelona de 1919. Està dedicada a aquelles dones que van protagonitzar anònimament el principi d'un canvi i una revolució. És un mosaic de totes elles: sindicalistes, gitanes, monges, empresàries... El rodatge de la pel·lícula, basada en la novel·la "La mujer del siglo", de Margarita Melgar, s'ha dut a terme en diferents localitzacions, com Argentona, Cerdanyola del Vallès, l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Vilafranca del Penedès i el Garraf.

El repartiment d’aquest film està encapçalat per Elena Martín (“Júlia ist”, “Les amigues de l’Àgata”), acompanyada de Nora Navas, guanyadora de dos premis Gaudí i un Goya (“Pa negre”, “Tots volem el millor per a ella”), Àlex Monner, guanyador d’un Gaudí (“Els nens salvatges”, “Barcelona nit d’hivern”) i Bruna Cusí, guardonada amb el Goya a actriu revelació  i el Gaudí a Millor Actriu Secundària (“Estiu 1993”, “Incerta glòria”). El càsting es completa amb els actors Pablo Derqui, Julio Manrique, Marta Larralde, María Maroto, Iris Lezcano, Javier Beltrán, Sergio Caballero, Blanca Apilánez, Sergi Calleja i Xavi Sàez. 

 

Sinopsi

Als magatzems El Siglo, el paradís del luxe de la Barcelona del 1919, s’inaugura l’exposició d’Isidre Nonell (Julio Manrique), el pintor dels marginats, una aposta atrevida i polèmica de Clara Morgadas (Nora Navas), la directora de l’establiment. Per error, confonen Consuelo Deulofeu (Elena Martín) amb una de les dependentes. La jove se’n surt tan bé, d’aquest malentès, que li acaben oferint feina. Però, hi ha un problema: les “sigleres” són noies de casa bona, i ella és una òrfena a qui van abandonar a la Casa de la Caritat.

"La dona del segle" narra el periple de la Consuelo per aconseguir treballar als magatzems i amagar els seus veritables orígens. Una història de dones, classes i lluites sindicals travessada per la pintura d'un dels artistes catalans més trascendents del segle XX.

 

Fitxa tècnica

Productora: Miriam Porté

Guió: Margarita Melgar

Direcció: Sílvia Quer

Producció executiva: Gerard Marginedas i Pedro Pastor

Productors executius TV3: Oriol Sala-Patau i Cruz Rodríguez

Productora executiva RTVE: Maite López Pisonero

Productora executiva À Punt: Celia Civera

Director de fotografia: David Valldepérez

Directora artística: Irene Montcada

Vestuari: Anna Güell

Maquillatge i perruqueria: Vicen Beti

So: Ferran Mengod

Muntatge: Queralt González

 

Web: http://distintofilms.com/

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat