Esta información no está disponible en castellano.

Formación

PROfessional CLASS: 'El poder emocional de la música aplicat a l'era visual'

Dijous 29 de maig de 19 a 21 hores té lloc la PROfessional CLASS El poder emocional de la música aplicat a l'era visual, a càrrec d'Octavio Bugni, pianista i director d'OTO Creations. La sessió tindrà lloc a la seu de la Fundació SGAE a Catalunya.

La PROfessional CLASS organitzada pel CPAC consisteix en una reflexió personal sobre com algunes bandes sonores aconsegueixen convertir-se en veritables bandes sonores dels nostres records. Les melodies i els relats cinematogràfics als quals les associem ronden en algun lloc del nostre cap. Això és la prova fefaent que la música i el cinema s'han convertit en una part fonamental de la nostra vida interior i, per tant, de l'existència. El pianista de jazz i compositor Octavio Bugni ens convida a recórrer junts aquesta reflexió a través d'exemples concrets, anàlisis de peces i imatges in-situ, i en segona instància a entendre les bases de com aquest poder emocional es tradueix en una inevitable utilització per part de les majors productores audiovisuals dels nostres temps: les Marques.

Octavio Bugni, 1981

Va començar a estudiar piano als deu anys d'edat amb Cristian de Gainza, fill de la notable pedagoga Violeta de Gainza.

Amb catorze anys i entusiasmat amb estudis d'Egberto Gismonti i Oscar Peterson, el convoquen per formar la seva primera banda de jazz: "La Fusa". L'experiència d'alternar-se amb músics com Danel Espeche, Andrés Hayes, Javier Martínez i Jano Ceitún l'animen a continuar avançant en la mateixa direcció: estudia piano jazz i llenguatge modern amb Adrián Iaies i aprofundeix els seus estudis clàssics amb Susana Kasakoff. Més tard descobreix a Ernesto Jodos i estudia amb ell durant dos anys. Combina classes particulars amb assignatures de composició a la universitat de Quilmes, classes de combo i d'harmonia en la B.I.N. (Berklee International Network), tocant en bars i centres culturals de la ciutat amb formacions pròpies i com Sideman. Decidit a viatjar i conèixer altres ciutats, Octavio ingressa en el Conservatori d'Amsterdam, on estudia durant un any amb l'introspectiu Kriss Goessens.

Una vegada establert a la ciutat comtal, troba un interessant brou de cultiu per desenvolupar nous projectes musicals: Soulmates Quintet, el seu propi trio i quartet. Al mateix temps, acaba el seu cicle de formació acadèmica a l'Escola Superior de Música de Catalunya en l'especialitat de Promoció i Gestió, on cursa assignatures vinculades a la composició per a mitjans audiovisuals amb Arnau Bataller, Joaquim Rabaseda, Lluís Vergés i Lluís Vidal. Estudia la música de Charlie Mingus, Coltrane, Monk, Miles, Shorter i Horace Silver en els respectius combos realitzats. Comença a treballar produint música per a mitjans audiovisuals, arran de la qual cosa aprofundeix el seu interès en els grans noms de la composició per a la gran i petita pantalla: Morricone, Herrman, Bernstein, Yared, Barry, Newman, Glass, Sakamoto, Elfman etc.

Actualment excerceix de professor de piano, de llenguatge i ambientació musical; toca amb les formacions esmentades, i organitza l'agència musical OTO Creations.

L'entrada a la PROfessional CLASS és gratuïta i cal confirmar l'assistència aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat