Esta información no está disponible en castellano.

Formación

Taller d'escriptura de llargmetratges 'La veu pròpia'

La Fundació Sgae organitza el Taller d'escriptura de llargmetratges La veu pròpia, impartit per Tomàs Aragay.

Destinataris

Professionals i estudiants del món audiovisual interessats en totes les fases d'elaboració d'un guió per a llargmetratge cinematogràfic. El taller també és obert als espectadors aficionats a aquest gènere.

Introducció

Es tracta d'un curs avançat ―però fàcil d'assimilar― en què resseguirem els passos fonamentals que Tomàs Aragay aplica a l'hora de construir els seus guions per a pel·lícula. Escriure un guió de cinema és un procés personal i molt particular. Més enllà de certes idees i normes «bàsiques» que generalment afecten i s'apliquen a tots els guions, cada guionista acaba construint un sistema i unes eines pròpies i personals que li permeten desenvolupar la seva veu i trobar una forma d'escriptura capaç de transmetre la seva sensibilitat.

Al llarg de la seva carrera com a guionista, Tomàs Aragay ha col·laborat amb directors com Cesc Gay, Elena Trapé o Mar Coll. Durant aquests anys han desenvolupat una metodologia de treball pròpia i especial: un procés amb una sèrie de passos en què els elements dramatúrgics, temàtics i dialectals estableixen un seguit de relacions i es combinen d'una manera determinada per tal de fer emergir el seu tipus de cinema.

Un cinema en què cada pel·lícula respon a una temàtica concreta i complexa que es vol enfocar tenint en compte tots els matisos; un cinema en què cada pel•lícula busca la forma narrativa i el to més adequats per expressar tots els aspectes de la temàtica. I tot mitjançant uns personatges i unes històries i situacions creïbles i properes que han de permetre que un ampli espectre de públic s'hi senti identificat.

Objectius Pedagògics

L'objectiu fonamental d'aquest curs és el de compartir la metodologia de treball i l'escriptura que Tomàs Aragay aplica a l'hora de construir i escriure els guions. La idea és compartir aquesta forma de treball per conscienciar els participants que l'objectiu bàsic i primer de qualsevol escriptor de guions ha de ser trobar la seva pròpia veu i les eines necessàries per desenvolupar-la, així com ser capaç de traslladar-la al paper en forma d'història o de guió cinematogràfic.

Per tant, la finalitat última del curs és potenciar, despertar i facilitar la capacitat de cada participant de trobar i reflexionar sobre les seves pròpies formes d'escriptura i l'adequació d'aquestes formes a la sensibilitat, la voluntat i la necessitat d'expressió de cada un de nosaltres.

Coneixerem, doncs, la manera de treballar d'Aragay i la relació que aquest té amb la seva veu i la seva necessitat d'expressió, i analitzarem aquest mètode a partir de dues de les seves pel•lícules. D'aquesta manera, trobarem espai i preguntes perquè cada participant posi en qüestió la seva veu i la seva pròpia metodologia.

Dates, durada, lloc i horaris

BARCELONA
Del 17 al 20 de març de 2014. De 16.00 a 21.00 h.
Durada: 20 hores
Lloc: Seu de la SGAE a Catalunya • Passeig de Colom, 6 – 08002 Barcelona

El cost del curs és de 100€ pels alumnes nous, 70€ pels antics alumnes i 50€ pels socis de la SGAE i el GAC.

Per a informació i inscripcions consulteu el web de la Fundació SGAE.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat