Esta información no está disponible en castellano.

Estrenos

Sílvia Quer i Lluís Maria Güell porten a la televisió “Berenàveu a les fosques”

L'adaptació de l’obra homònima de Benet i Jornet s'estrena a TV3 el 20 de desembre

La nit del proper dilluns 20 de desembre TV3 estrenarà Berenàveu a les fosques, dirigida per l’acadèmica i membre de la Junta Sílvia Quer.

La pel·lícula, candidata als XIV Premis Gaudí, és una adaptació audiovisual de l’obra homònima de Josep Maria Benet i Jornet que signen la mateixa Sílvia Quer i el Membre d'honor de l'Acadèmia Lluís Maria Guell. Compta amb un repartiment encapçalat per Pablo Derqui, Bea Segura, Abril Álvarez, Iria del Río, Miquel Fernández i Laura Conejero, i amb la col·laboració especial de l’acadèmic Ferran Rañé i de Georgina Amorós.

Berenàveu a les fosques narra les penúries de la postguerra a través dels inquilins d'un edifici de l'Eixample de la Barcelona dels anys 50, que viuen i representen les diferents actituds individuals i socials davant del règim franquista i de la vida. L'argument s'organitza en dues línies temporals: l'any 1971, la Fanny, en assabentar-se de la mort en un accident de cotxe dels pares de la Montserrat, decideix escriure-li una carta. A partir d'aquí les dues dones s'intercanviaran un total de vuit cartes on repassaran els esdeveniments ocorreguts vint anys abans. Les ànsies de llibertat, l'amor i les traïcions afectaran uns personatges que només busquen sobreviure.

La pel·lícula és una producció de NewCo Audiovisual, a càrrec de l’acadèmic Joan Bas i d’Alexandre Bas, en coproducció amb Televisió de Catalunya.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat