Esta información no está disponible en castellano.

Estrenos

“L’última cinta des de Bòsnia” recupera l’oblidat conflicte bèl·lic dels Balcans

El film d’Albert Solé arriba als cinemes el proper 24 de novembre

Després d’alçar-se amb el premi a Millor documental nacional al DocsValencia i amb el Grand Prix al Mediterranean Film Festival de Široki Brijeg (Bòsnia i Hercegovina), la pel·lícula documental L’última cinta des de Bòsnia, candidata als XIV Premis Gaudí, es podrà veure als cinemes a partir del 24 de novembre.

La pel·lícula, dirigida per l’acadèmic Albert Solé, segueix el viatge emocional de la Sifa, una supervivent de la guerra dels Balcans que explica el seu exili a Espanya fins a instal·lar-se a Sant Celoni. Des de la llunyania, explica als seus fills un conflicte inacabat i ignorat, que va acabar amb uns acords (els de Dayton) que no satisfan la majoria dels bosnians i que fan que la pau s’aguanti amb pinces, amb la por que qualsevol incident pugui encendre novament la flama de la guerra. La Sifa es trasllada amb el seu fill als llocs on va viure, a la recerca d’indicis l’ajudin a trobar les restes encara perdudes del seu pare, d’un dels seus germans i d’altres familiars.

L’última cinta des de Bòsnia és una producció de Minimal Films i Clack, en coproducció amb La Xarxa i amb el suport de l’ICEC.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat