Esta información no está disponible en castellano.

Estrenos

El documental "Idrissa, crònica d'una mort qualsevol", dels autors de "Ciutat Morta", s’estrena en sales de cinema


El documental dirigit per Xavier Artigas i Xapo Ortega es centra en la investigació de la mort d'Idrissa Diallo quan estava detingut al CIE de Barcelona.

Idrissa, crònica d'una mort qualsevol s’estrena en sales de cinema coincidint amb la seva projecció com a pel·lícula de cloenda al Festival de Cinema de la Mediterrània i el Llevant (Cinebaix, Sant Feliu de Llobregat), tancant així el llarg recorregut per festivals que l’ha portat, entre d'altres, pel Festival de Sevilla, l'Atlàntida Film Fest, el DocumentaMadrid o el Festival de Cinema Documental Alcances. 

La pel·lícula és una de les 10 candidates a ser nominada als XII Premis Gaudí, i ha estat dirigida a quatre mans per Xavier Artigas i Xapo Ortega, amb producció de Metromuster i Polar Star Films. El film enregistra la investigació del cas d'Idrissa Diallo, un jove de 21 anys de Guinea que va morir en circumstàncies poc clares al CIE de Barcelona. Amb l'accés a l'expedient policial bloquejat i sense poder ni tan sols obtenir una fotografia seva, els autors del documental d'ensinsen en una cerca infatigable per trobar el cos d’Idrissa i la seva família i descobrir què va ocórrer aquella nit en una cel·la del polèmic centre de detenció.


Tràiler oficial aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat