Esta información no está disponible en castellano.

Estrenos

"Mientras dure la guerra" arriba a les sales de cinema


El nou film d'Alejandro Amenábar compta amb un repartiment encapçalat pels catalans Karra Elejalde i Eduard Fernández

La nova pel·lícula dirigida per Alejandro Amenábar, amb producció de Movistar+, MOD Producciones, Himenóptero, K&S Films i MDLG A.I.E. arriba a les sales de cinema el 27 de setembre després de projectar-se en Secció Oficial al Festival de San Sebastián i optar a representar Espanya als Oscars. 

Es tracta de la primera pel·lícula que Amenábar torna a rodar en castellà després de Mar Adentro, que es va endur l'Oscar a la Millor pel·lícula estrangera el 2005, i recupera una figura cèlebre de la història recent d'Espanya, Miguel de Unamuno, interpretat per Karra Elejalde. El film retrata les contradiccions que va viure l'escriptor i rector de la Universitat de Salamanca durant l'estiu de 1936, quan en un primer moment va posicionar-se a favor de l'alçament militar liderat per Franco. La sagnant deriva que va agafar la revolta militar i l'empresonament de diversos companys va fer que Unamuno es qüestionés el seu posicionament inicial i acabés fent-ho públic en el famós discurs del paranimf de la Universitat de Salamanca el 12 d’octubre de 1936. 

Completant el repartiment destaca l'acadèmic Eduard Fernández juntament amb Santi Prego, Nathalie Poza, Inma Cuevas i Carlos Serrano-Clark. 

Tràiler oficial aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat