Esta información no está disponible en castellano.

Estrenos

Tres films catalans, entre les estrenes de la setmana

 estrenes 07102016

El dijous 6 s’estrena Teresa Rebull, ànima desterrada, i el dia següent ho fa un altre documental, Oleg y las raras artes, i la nova pel·lícula de Juan Antonio Bayona, Un monstruo viene a verme.

Teresa Rebull, ànima desterrada

Escrita i dirigida per Susanna Barranco i produïda per Companyia Susanna Barranco.

Sinopsi: Teresa Rebull, Ànima desterrada és un documental sobre política i art i també sobre l’exili i la vida. La pel·lícula explora la figura de Teresa Rebull, des de diverses perspectives: com a dona política i activista, com a dona artista, cantant i pintora, mostrant la seva riquesa i la seva complexitat. D’una banda, el documental explora el camí de l’exili, les dificultats de la fugida i la duresa d’una realitat imposada, i de l’altra, la seva figura com a àvia de la Nova Cançó, la passió per la pintura i la força amb què encara la vida. A partir d’un retrat intimista de Teresa Rebull, el documental recorre la història del moviment d’esquerres de la República, l’exili, la vida a un país estranger i el record de Catalunya. Rebull no va renunciar mai als seus ideals polítics, i va actuar sempre amb una absoluta coherència i amb la llibertat com a emblema. El film mostra el procés depreparació i d’assajos d’un recital concert de Rebull a Barcelona, un recital poètic a través dels poemes de les seves cançons, acompanyat de música i dels seus amics més especials, un comiat de la cançó i la poesia amb el seu públic. Tot i que malauradament no podrem gaudir d’aquest últim concert, Teresa Rebull ens ha deixat tot un llegat de pensament poètic i polític.

Tràiler:

 

Oleg y las raras artes

Escrita i dirigida per Andrés Duque i produïda per Intropía Media i Estudi Playtime.

Sinopsi: Documental que se centra en la figura de l’Oleg Karavaichuk, un dels compositors més importants de Rússia. La seva excentricitat i virtuosisme fan de la seva vida un complet misteri. Per primera vegada, un director de cinema s’atreveix a filmar la seva vida i tot el que rodeja a aquest personatge, que entre les seves estrambòtiques costums té la d’entrar cada dimarts al Museu de l’Hermitage de Sant Petersburg, un cop tancat al públic, per a tocar el prestigiós piano del segle XVIII que s’exhibeix allà. Aquest piano va ser un regal d’un admirador del músic, qui va decidir donar-lo al museu a canvi de tocar-lo a les nits.

Tràiler:

 

Un monstruo viene a verme

Dirigida per Juan Antonio Bayona, escrita per Patrick Ness i produïda per A Monster Calls AIE, Apaches Entertainment, Películas La Trini, Telecinco Cinema, Participant Media i River Road Entertainment. Entre el seu principal repartiment destaquen Sigourney Weaver, Felicity Jones, Lewis Macdougall i Liam Neeson.

Sinopsi: En Conor O’Malley és un noi de 13 anys que, a causa de l’assetjament escolar que pateix a l’escola, a més de la greu malaltia de la seva mare, ha desenvolupat un món de fantasia al voltant de les fades, follets i altres criatures meravelloses que li permeten escapar de la seva rutina i superar les seves pors. A través de la finestra de la seva habitació, el protagonista pot divisar un arbre que s’ha mantingut des de fa milers d’anys. Uns minuts després de mitjanit, en Conor es desperta i es troba a un monstre a la seva finestra. Però no és el monstre que ell esperava, el del malson que té quasi totes les nits des que la seva mare va començar el dur i inacabable tractament. No, aquest monstre és diferent, i vol el més perillós de tot: la veritat. Podrà aquest increïble arbre ajudar-lo a superar els seus problemes?

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat