Esta información no está disponible en castellano.

Colaboraciones

L'Acadèmia col·labora amb el Premi del Públic Jove del Cinema Europeu 2019


L'Acadèmia del Cinema Català col·labora un any més amb el Premi del Públic Jove del Cinema Europeu i impulsa una acció especial amb Filmin

El proper diumenge 5 de maig tindrà lloc la vuitena edició del Premi del Públic Jove Europeu, una iniciativa de l'European Film Academy EFA que té l'objectiu de promocionar l'accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i fomentar el seu interès i i coneixement de la societat, la història i la diversitat cultural europea a través d'un esdeveniment on la participació dels joves és la clau. La Filmoteca de Catalunya serà un any més la seu que acollirà la jornada a Barcelona, que tindrà lloc de manera simultània en 34 països europeus on joves de 12 a 14 anys, inscrits prèviament, visionaran 3 pel·lícules seleccionades i decidiran quina és la que mereix rebre el Premi. A Barcelona el jurat el formaran una vuitantena de joves, i abans de cada projecció, monitors i monitores de Drac Màgic introduiran les pel·lícules, proposaran tècniques per analitzar-ne les imatges i el contingut, i conduiran el debat després de cada visionat. Un cop visionades les tres pel·lícules, tindrà lloc la votació secreta i la decisió es posarà en comú amb la resta de participants d'arreu d'Europa per acabar escollint la millor pel·lícula europea per a públic jove. Els portaveus de cada jurat transmetran els resultats a través de videoconferència, i el film guanyador s'anunciarà en una cerimònia que es podrà seguir en directe a yaa.europeanfilmawards.eu.

L'Acadèmia col·labora un any més amb aquesta iniciativa, i enguany impulsa una acció especial en col·laboració amb Filmin: es sortejaran 10 abonaments per veure els títols que han guanyat el Premi en edicions anteriors. Per participar-hi, l'Acadèmia ha publicat als seu perfils a Facebook i a Twitter dos concursos on es pot participar fins al mateix 5 de maig. Els guanyadors podran veure les guanyadores dels Young EFA disponibles a la plataforma, durant tot un any.

Les tres pel·lícules nominades del 2019:

Las tres pel·lícules nominades han estat triades entre els films de ficció, animació o documentals especialment adreçats al públic jove que s’han presentat en festivals internacionals o s’han estrenat comercialment al llarg de 2018. Un comitè internacional d’experts va fer una primera selecció de sis títols, i posteriorment cinc nois i noies de diversos països europeus van designar les tres nominades definitives: 

  • Los Bando

Dirigida per Christian Lo. Ficció (Noruega / Suècia)

Comèdia basada en una roadmovie d’una banda de joves a Noruega que fan tot el possible per participar en un campionat nacional de Rock.

  • Old Boys

Dirigida per Toby MacDonald. Ficció (Regne Unit / Suècia)

En la reinterpretació escolar de Cyrano, un alumne incòmode però imaginatiu ajuda l’atractiu heroi, encara que feble, a lligar amb la filla d’un professor.

  • Fight Girl

Dirigida per Johan Timmers. Ficció (Holanda / Bèlgica)

Arran del divorci dels seus pares i el trasllat de la família, Bo, de 12 anys, entra en un club de kickboxing i s’inicia en la competició. L’experiència li demostrarà que no sempre es pot mantenir un nivell d’excel·lència i controlar-ho tot.  

Més informació sobre les inscripcions: http://www.filmoteca.cat/web/actualitat/noticies/arrenca-una-nova-edicio-del-premi-del-public-jove-del-cinema-europeu

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat